hétfő, október 31

"Elvarázsolt labirintus"

Rég nem írtunk "jó játékokról", pedig hetente kipróbálunk valami újat, jópár gyöngyszem pihen a polcainkon. Mivel lassan közeledik a kötelező ajándékdömping ideje (brrrrr), gyakrabban írok majd egy-egy családi kedvencről, hátha valaki kedvet kap.
Ezzel a labirintusos társassal egy éve ismerkedtünk meg a "Játékforrás"-ban, és miután lejátszottunk egy próbakört az eladóval, tudtam, hogy bár drága játékról van szó, képtelen leszek otthagyni, ráadásul Boldi is rögtön rákapott az ízére.
Sokféle labirintusos társas van, kettőről írtam is már régebben.

Ebben a játékban a labirintust mi magunk építjük fel a legelején, s az a móka végéig nem változik, a cél pedig ez esetben is különféle kincsek bezsebelése. Szerintem öt éves kortól már kivitelezhető a feladat, a sikerhez "csak" penge emlékezetre van szükség.
A játéktáblát egy alápincézett színpadhoz hasonlíthatom: bár a felszínen nem látszanak a labirintus falai, a pincében felépített útvesztőnek megfelelelően léphetünk csak.

A játék elején úgy készítjük el a labirintust, hogy a legfelső játéklap alatti négyzetrácsba falapokat helyezünk, véletlenszerűen (minél nehezebb pályát szeretnénk, annál többet).

Erre kerül rá a "színpad", melyen a játék zajlik.

Mindenki választ magának egy bábut, és elhelyezi az egyik sarokba úgy, hogy a bábu alá (színpad alá) egy mágneses golyót tesz,

ami a bábunkat a színpadon mozgatva azzal együtt mozog a színpad alatt, egészen addig, míg útjába nem áll egy falap (ezekből építettük az elején a labirintust), ekkor megszakad a mágneses tér, a golyó lepottyan, és kigurul valamelyik sarokba ((magyarul: ha a falapon keresztül húzod a golyót, akkor az leesik)). Az elején próba szerencse útján térképezzük fel, hogy merre van a "szabad út", s hol nem tudunk áthaladni a láthatatlan falak (falapok) miatt.

Húzunk a zsákból egy kincset, s mindenki azt próbálja megkaparintani úgy, hogy körönként annyit léphet, amennyit a dobókockával dob.
Ha valaki megszerzi, ő húzza a következőt. Az a nyertes, aki legelőször gyűjt össze meghatározott számú kincset.
Nagyon izgalmas, pörgős agytorna....

Nincsenek megjegyzések: