csütörtök, április 22

Labirintus

Van nekünk két labirintusos társasunk. Az egyik egyszerűbb, a másik bonyolultabb. Az egyerűbb újabb szerzemény, ilyet még nem láttam másnál, a másik sokkal könnyebben hozzáférhető, közismertebb.
Nézzük először az egyszerűbbet. Azért szeretem, mert pörgős, és ezért könnyen bevethető elalvás előtti utolsó játéknak, akár 3 perc után is befelyezhető + egyedül is jól emolyol vele Bobek. Elviekben egymás ellen időre megy a játék, de én nem forszírozom túlságosan a versenyt, mivel ez Boldi egyik gyenge pontja. Általában egymás után, felváltva oldjuk meg a lapokat, és ha valamelyikünk elakad, vagy rossz választ ad, segíthet a másik. A feladat annyi, hogy minél gyorsabban számolja össze az ember, hogy hány kincsesládát tud összegyűjteni adott labitintusban. Először nem tudjuk kinyitni a különböző zárakat, de idővel (2-4-6 db jó megoldás esetén) megkaphatjuk az adott színű kulcsokat, és akkor már az ajtón túl is számolgathatunk.

A másikat biztos mindenki ismeri: kis lapocskákból születik a labirintus, benne a sok-sok kinccsel. Egy lapocskával (ami innentől kezdve a labirintus része lesz) toljuk arrébb adott sort/oszlopot, úgy, hogy a szellemünk eljusson ahhoz a kincshez, amit meg kell szereznünk. Általában együtt megbeszéljük, hogy mi lehet az okos tolás, a "másiknak keresztbe tenni" szint még odébb van. A játéktáblán 9 kis mező fix, így nem minden sor/oszlop tologatható. Azt hiszem ezt most nem igazán sikerült érthetően leírnom, de hátha a képekből világossá válik. Boldival 4 éves kora óta játszuk, egész hamar ráállt az agya!

Nincsenek megjegyzések: