hétfő, május 21

Szabad szombat

- Na, mit csináltunk tegnap????-tettem fel a kérdést Vp-nek.
- Tegnap? Semmit, de az nagyon jó volt.- hangzott fülig érő szájjal a válasz.
Sok ideje ez volt az első olyan hétvégénk, amit itthon töltöttünk, négyesben. Megebédeltünk a teraszon,
(ez a kilátás)
és megfigyeltünk mindenféle madarakat, pl szarkát vagy mi ez:
Ebéd után Apa Boldival aludt egy kiadósat (3 óra).

A szombati nap legnagyobb része azzal telt, hogy vártunk a festőkre, abban reménykedve (legalábbis részemről), hogy korán érkeznek, és utána ki tudunk velük ugrani Bogdányba, ahol szintén akadna munkájuk. Hát nem így lévén. Négykor útra keltünk, mert bár imádjuk a lakást, néha azért szükség van egy kis tágabb szociális ingerlésre is. Na ezt meg is kaptuk, amikor a közeli játszótéren három ördögi figurába bújt kisfiú világháborúsat játszott némi tobozzal, lapáttal, kővel és nem utolsó sorban olyan szókinccsel, mellyel reményeink szerint Boldi még sokáig nem rendelkezik. Ezek a kis terrorlegények el is küldték a körhintáról. Mire mi odaértünk, ott üldögélt egy farönkön, mint egy mintakisfiú, és azt hajtogatta, hogy
- A fiúk azt mondták, hogy én nem játszhatok.

Hiába győzködte Apa Boldit, hogy biztos félreértett valamit, Boldi csak nem ment. Ekkor jött a vezércsel: Apa beállt a három rossz gyerek közé körhintázni, mire azok 5 másodpercen belül inkább csúszdázni mentek. (Pedig még kérdeztem is tőlük, hogy beállhatok-e. vp). Így aztán mégiscsak lett körhintázás, aztán egy kis csúszda.
Este virslivacsora volt az aprónépnek, mi meg rakott palacsintát ettünk, Lóri féle ásványvizet ittunk és behűtöttünk egy Hubát, de ezt már a fárasztó nap miatt eltettük vasárnapra. Tényleg ritka jó nap volt.

Nincsenek megjegyzések: