szombat, március 15

Költői ?

Hátha valaki tudja rá a logikus választ....

Kérdésem: Este fél 10-kor miért kell az embernek behajtási díjat fizetnie a János Kórházban (hatalmas terület, hegyoldal), mikor gyermekével a Gyermeksebészeti ügyeletre igyekszik???????

Mentségükre legyen szólva: beengedtek minket, pedig 600 Ft helyett csak 570-et sikerült összekaparni a kocsiból. A gyerek már pizsamában volt, és mi, gondatlan, figyelmetlen szülők, nem táraztuk be otthon az "aprót" (bár 600 ft nem annyira aprópénz....).

4 megjegyzés:

krizsanemese írta...

Jajjjj......:-(

Dóri írta...

Semmi "komolyabb", csak nem akartam bejegyzést írni "fütyi" esetleg "fityma" címmel.... Nem részletezem itt a történteket, de hihetetlen, hogy Áron min ment keresztül... Holnap kontroll..... A többit meg meglátja a doki....

krizsanemese írta...

Huh, hát nem nyugodtam meg...:-)
Drukk Áronnak, kitartás nektek.
(azért valahogy kódolva megírhatod, hogy mi történt...vagy 2 fiúval a "hátam mögött" ne f.ssak?! :-))

Dóri írta...

Szokásos fütyimosás közben Árcsi nem tudta visszahúzni.... "kizáródó makk" -> ödéma, és ez nagyon veszélyes, mert pár óra alatt elhalhat ez a rész.... Ezt tudtam, így irány a sebészet, ahol a doki parafinnal bekeni, és erőnek erejével "visszaállítja", mindeközben a bőr szakad, a vér folyik...., a gyerek üvölt...., szülő ájuldozik....., de nincs már megoldás.
Komolyan elgondolkodtam róla, hogy egyszer kéne írni egy bejegyzést a témában... A lényeg: otthon semmit nem szabad erőltetni tisztálkodás közben, csak amennyire magától könnyedén amúgy is engedi... A gyerekek 5-6 éves korára ezek a szűkületek maguktól megoldódnak (Boldinak sem erőltettük kiskorában, és varázsütésre megoldódott magától), de ha bizonytalan az ember, akkor a házipraktikák helyett először beszéljen a gy.orvosával, aztán irány a fütyológus (mi így hívjuk a területen illetékes dokikat). Az a veszélyes, hogyha otthon erőlteted ("okos szülő": majd én visszarántom)azt, ami magától nem megy, könnyen keletkeznek apró sebek, melyek hegesednek, ami pedig szűkületet okoz.... A legtöbb esetben (mikor a szülő azt hiszi, hogy jaj, ez tuti műtét) krémekkel megoldható a dolog, a műtét csak a krémes (Diprosalic, Phlogosan)kezelés hatástalansága után jöjjön szóba! nagyon-nagyon kedves, mosolygós doktor ezügyben: Mona Tamás, János Kórház, gy.sebészet.

Mi most két hónapig kenegetjük, aztán a kontrollon majd meglátják, hogy-hogyan tovább.....

Ha érdekelnek még a részletek, szívesen válaszolok bármire (ha tudok): eckhardt.dora@gmail.com :-))).

puszi