szerda, február 5

Közelednek a választások

Harmadikban a faluprojekt lázban ég az egész Bolygó. Már az év eleji kirándulás is arról szól, hogy milyen egy falu élete, milyenek a hétköznapok, az ünnepek, milyen mesterségek vannak, mit csinál a polgármester.
Aztán egész évben azzal foglalkoznak a faluórán, hogy milyen is legyen a képzeletbeli falujuk. Mi legyen a neve (Furfangfalva), mi legyen a pénznem (Miró, úgyhogy nálunk simán elhangzik olyan mondat, hogy kaptam ma két Mirót, de sajnos ez nem a falra akaszthatós), kinek mi legyen a foglalkozása.

És a héten beköszöntött a polgármester-választás. A 23 fős osztályból 5 lány és 3 fiú aspirál a posztra, köztük Boldi is. Szegénykém nagyon izgult, hogy segítsünk kitalálni a programokat. Első körben nagyon felzaklatta magát azon, hogy elvetettük azt az ötletet, hogy mi rendszeresen csináljunk itthoni erőforrásból valami nagy lakomát, és ezzel mintegy vásároljuk meg a szavazókat. Végül csak sikerült megértetnünk vele, hogy a polgármester nem az, aki mindent megvesz és meghív mindenkit mindenre, esetleg csokit osztogat, hanem az, aki kitalálja, hogy miket lehetne együtt megvalósítani.
Valahogy azért összeállt a program. Volt benne társasjáték-délután, meg osztálypóló-tervezés, meg focicsapat-edzés, meg versenyek is, és ha a híreknek lehet hinni, akkor elég szépen elő is tudta vezetni a jelölt úr.

Holnap választások, addig most már kampánycsend, de azért szurkoljatok!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

A Dédik is szurkolnak!P.M.

Gaskó Krisztina írta...

Hajrá, Boldi!!!

(Csodálkoznék, ha nem ő nyerne. Amilyen kis társasági lény, jószívű, kedves, odafigyel a többiekre, jóképű:) és tehetséges sakkban, sportban... kinek kéne más polgármester??? :D)

Sok puszival,
Kriszti

Névtelen írta...

Mondjátok az eredményt a kíváncsi drukkolóknak :)

Katona Ági