csütörtök, augusztus 23

Szilvás süti

A legújabb kedvenc. A receptet a bogdányi szomszédtól, Judittól kaptuk, ill. kértük el, miután megkóstoltuk az általa sütött szilvás csodát. A dolog rendkívül egyszerű, semmi hókuszpókusz: 2 egész tojást kikeverünk 15 dkg porcukorral, egy zacskó vaníliáscukorral, ízlés szerinti fahéjjal. Ehhez hozzákeverünk 25 dkg lisztet, egy zacskó sütőport, 2 dl tejfölt és egy csipet sót. Kivajazott+ kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és negyedelt/felezett szilvákat teszünk a tetejére, kicsit belenyomjuk a gyümölcsöket a masszába. Ha a család nem allergiás, dióval is megszórhatjuk. (Szilva helyett bármilyen idénygyümölcs megteszi, alma, körte, barack, meggy.....) 175 fokos sütőben kb. 35 perc.   


Nincsenek megjegyzések: