kedd, augusztus 7

Chef

A fiúk közül Áron szeret a legjobban enni, bár ez rajta látszik a legkevésbé. Nem is a mennyiségről van itt szó, hanem az új ízek szeretetéről, a külcsín fontosságáról, a lassú és nagyon jóízű evészetről. Árcsi szereti a markánsabb ízeket, imádja a "nehézsúlyú" húsokat, szeret magának szendvicset kreálni, salátát keverni.
Tegnap elhatározta, hogy nyit majd egy éttermet, van már egy specialitása is, amit csak ő készíthet el a családnak. Almádiban előkerült a kamra mélyéről egy remoska, aminek nagyon megörültem, mert így ki lehetett iktatni a 60as évekből származó cserépkályhákat lepipáló sütőnket. Nem is sejtettem, hogy milyen szuper dolgokat lehet sütni egy remoskában, és feleannyi idő alatt, mint a sütőben. Úgy megszerettük, hogy átköltöztettük magunkkal Bogdányba.
Áron tuti receptje: csepegtess alulra "oliva-ó-jajt", pucoltass és szeleteltess föl apával krumplit és hagymát, ezeket rétegezd föl, fesd meg a krumplikat kis fűszeres páccal, sózd, borsozd és süsd fél óráig.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aronnak üzenem én is szeretek fözni,legközelebb együtt kreálunk valami finomat . tettszik, hogy már most kuktája van,,, ( apa szeli a krumplit , ez megmared akkor is hamár szabad vágni.) Kere