kedd, augusztus 7

Előétel a rétről

Augusztusban érik a szeder a Pilisben, erdőn-mezőn rengeteg bokor, roskadásig gyümölccsel, s bizony nem adják könnyen a bogyóikat, de a tüskék ellenére megéri derékig behajolni...
Minden nap felmegyünk a hegyre, vagy átkocsikázunk a szomszédos tanya előtti rétre, vagy csak szúrópróba szerűen bevetjük magunkat az erdőbe, és fél óra alatt teleszedjük a szájakat és a  tálakat. Már-már minden vendégségünk is egy szederbokor előtt kezdődik, kár lenne kihagyni.
Múlt héten Áron és Zelma látogatott meg minket a telken, kirándultunk egy kicsit (40 fokban nem erőlteti az ember), majd ebédeltünk sokat. Barbiról és Tamásról kiderült, hogy igazi gasztrofenegyerekek, bátran kóstolgatják a nagyvilág ízeit, állatok belső szerveit... Vp könnyes szemmel hallgatta, amint Barbi rajongott egy mirigy-pörköltért, sajnos nálam már a csirkecomb is nagy haladás..., nem vagyok egy hús-imádó, ez van.  /Dóri szemérmesen hallgat arról, hogy ezek mellett még szóba került a marhapofa, a borjúvese és még a kacsanyelv is. Ehhez képest egy kis receptcsere a báránycomb-sütés rejtelmeiről szóra sem érdemes./  






Nincsenek megjegyzések: