vasárnap, június 24

Töprengés a Számkirállyal

Hétfőn voltunk Boldi év végi családos beszélgetésén, ahogy lauderes berkekben hívják, "töprengésén".  Ilyenkor egy asztalhoz ül a gyerek a tanárokkal, szülőkkel, nagy-, dédszülőkkel, és elemzik az éves munkát, értékelik egymást (!), "magyarázzák a  bizit"... Azt már tudtuk, hogy a matekkal minden ok, mert előző nap (vasárnap), már volt egy kis bolygós ünnepség, ahol Boldi átvehette a Bolygó osztály SZÁMKIRÁLY-i címét, amit az egész éves "matek szorgalmasságért" osztottak. Év közben koronákat lehetett gyűjtögetni, leginkább órai versenyekkel, otthoni extra munkákkal... (Az igazság az, hogy a fiúk és a lányok külön versenyt vívtak, külön kupáért, és összetettben csak másodikok voltunk, de ez most mindegy.) A címmel egy kupa is járt, ami mostantól Bobek polcát díszíti.

A papírformának megfelelően a matek tényleg jó volt: az év során írt felmérői: 1 hiba, 100%, 100%, 100%, 98%, 100%, 100%, 99% , ami nem olyan nagyon rossz, főleg, hogy a legtöbb felmérőről utólag tudtuk meg, hogy megírták.

Aztán jött a meglepetés: Boldi írásból(!!!) és olvasásból is a legjobbak között zárt (itt is több a 100%-os eredmény), ami annak fényében, hogy Dórival egymás macskakaparását nem tudjuk elolvasni, egyenesen félelmetes.








Ezen kívül megdicsérték, hogy mindig egyenletesen hozza ezeket az eredményeket, ráadásul szerényen is viseli, és gondolom ezzel szoros összefüggésben szeretik őt az osztálytársai. Így aztán mi  Mária dédistől együtt kórusban voltunk elérzékenyülve Bolditól, aki mindeközben zavartan vette tudomásul a sok dicséretet.Szép volt Boldi!!!

Szóval tényleg jöhet a második!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jaj, szuper ez a fiú, de tényleg...

Én is elérzékenyülve gratulálok!!!
Sok puszival,
Kriszti