kedd, március 20

Pippo gazda

Mivel a fiúk egyre többet bandáznak hármasban, mostanában még inkább olyan játékokra vadászom, amit Boldi, Áron és Berci is élvez, és az pedig külön bónusz, ha minket, szülőket sem untat.
Majdnem minden este UNO-zunk, Bercust ölbe veszem, együtt nagy csodákra vagyunk képesek, igaz már egyedül is elboldogul, Áron stabilan játszik egyedül (és nem is akárhogy), Boldi régi bútordarab...

Nagy családi kedvenc a Pippo gazda nevű kártya, amit 1500-2000 Ft-ért lehet beszerezni az okosabb játékboltokban.
Szeretem, mert többféle játéklehetőseget kínál, pörgős, egyszerű, kis helyen is elfér, és imádom, mert a fiúk imádják.
Pippo gazdának 5 fajta állata van, 5 különböző színben (macska, malac, tehén, kutya, ló; zöld, lila, piros, sárga, kék). A kártyák felén egy-egy állat látható bizonyos színben (pl. kék cica), a másik felén pedig együtt 4 állat, 4 különböző színben (pl. zöld macska, lila malac, piros tehén, sárga kutya).
Az Áron korú gyerekek esetében kitesszük az asztalra az összes olyan kártyát, melyen csak egy állat van, majd a másik pakliból (4 állat látható együtt) az asztal közepére helyezünk egyet. Ki kell találni, hogy a középre helyezett kártyáról melyik állat hiányzik, és melyik színben (a fenti példa esetében a "kék ló"), majd a hangos beüvöltés helyett, ki kell keresni az asztalon heverő kártyák közül a megfejtést, és rá kell mutatni.
Boldi esetében a 4 állatot együtt ábrázoló kártyákat terítem szét az asztalon, és az egy állatot ábrázoló kártyákból teszek mindig egyet középre. Ez esetben azt kell kitalálni, hogy melyik 4 állatot ábrázoló lapról hiányzik az az egy (természetesen minden színből csak egy lehet).

A játékot azért ajánlom a legkisebbeknek is, mert nem muszáj versenyezni, Bercivel közösen találjuk ki a megfejtést, vagy csak csoportosítjuk a lapokat színek/állatok szerint....

Nincsenek megjegyzések: