péntek, december 23

Szolid

Bevezetés a polgári jóízlés alapjaiba. Dóri és Boldi idén karácsonykor is készítettek méhviaszos díszeket. A kiszabásnál még teljes volt az egyetértés, de a díszítőmotívumok használatában már látszik az életkor (:-) és ízlésbeli különbség.

Míg az elsőn változatos színek és formák orgiájával sikerül hangsúlyozni a karácsony ökomenikus jellegét, különös tekintettel a "lángos csillag" finom utalásával annak erőteljes keresztény gyökereire, eladdig az alsóbb képen a formalizmus, az elmúlt negyven plusz húsz év értékvesztett, sematikus, sivár és örömtelen egyhangúsága köszön vissza. A diszharmóniát fokozza a szimmetria teljes hiánya.

Jó lenne, ha némi gyakorlással, esetleg ízlésbeli neveléssel lehetne változtatni a még nem teljesen kialakult személyiségen annak érdekében, hogy jövő karácsonykor egységesebb, és nem félek használni a kifejezést - szebb díszekkel örvendeztethessük meg a családot.





1 megjegyzés:

Andus írta...

Drága Kacsarét!
Jövőre csak ilyet szeretnék itthon a fán látni,és a tésztából készült angyalkákat(melyet fiam készített a suliban).Gondoltam ebből a kétféle díszből sorozatgyártanék :)
Honnan lehet meglesni ezt a technikát,alapanyagot honnan lehet beszerezni?
Köszi előre is a választ!
Nagy ölelés Tőlünk :)