Rég főztem a blogon, pedig itthon napi szinten keverem-kavarom. A pangasiusról már egy éve áradoztam pár bejegyzésnyit, s bizony azóta sem sikerült megunnunk, leginkább "harcsa-pörköltként" esszük, vagy csak egyszerűen tepsiben egy szósszal nyakon öntve és megsütve. A héten ez utóbbi válfaj egyik képviselőjét fejlesztettem ki, osztatlan sikert aratva, ami nálunk igen ritka. A recept pofon egyszerű, max. 20 percet + a sütést rabol el az életünkből.
A jénai aljára teszek 3 szelet bacon-t,
majd rájuk bazsalikom leveleket egy kis olivaolaj löttyintéssel.
erre jönnek a halszeletek (kb. 750 dkg), megsózom, őrölök rá színes borst, és ha akad szárított fokhagyma, azzal is meghintem.
Készítek főzőtejszínből és tejfölből egy besamel mártást, beletépkedek kb. 5 nagyobb levél bazsalikomot, mehet még bele mindenféle olaszos fűszer, legutóbb leginkább oregano, no meg fokhagyma zúzva, nem spórolósan (ne aggódjatok, teli hassal senkinek sincs kedve csókolózni???), só, bors.
Ha nem felejtem el, a tetejébe a keretes szerkezet kedvéért újabb bacon helyezendő, majd irány a sütő, kb. 40 perc, ha jól emlékszem 180 fokon.
Jázminrizzsel, és balzsamecetes-olivaolajos salival ettük.
Sajnos kész állapotában elfelejtettem dokumentálni (mással voltam elfoglalva), pedig vállalom a végeredményt! Majd legközelebb....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése