csütörtök, január 27

CAMELOT JR

Ezt a játékot nem nehéz dicsérni, mert úgy pörfekt, ahogy van. Áron lovag kapta karácsonyra, de Bercus és Boldi is nagyon szívesen játszanak vele.
A feladat egyszerű: hős szerelmes lovagunk eljuttatása a hercegnőhöz, de a lovag nem tud falat mászni, és a szakadékokat sem kedveli. Gyönyörű, fából készült elemek, amiket jó kézbe venni, kellemes színek, formák.
40 feladványt tartalmaz a játékhoz tartozó könyvecske. Minden esetben először létre kell hozni egy, a képen látható "kezdeti állapotot", az igazi feladat pedig az, hogy ezután a képen jelölt elemek beillesztésével építsünk utat a két szerelmes között.
Kezdetben egyszerű feladatok vannak, de a vége már engem is elgondolkodtat.

Boldi úgy játszik vele, ahogy az a nagykönyvben írva vagyon, Áron az egyszerűbbeket megoldja, és a lovagnak mindig van mondandója, a konstrukciós kivitelezés közben mesét sző, Berci l'art pour l'art építget, ill. neki elegendő kihívás a megoldás képet leutánozni.

1 megjegyzés:

Krisz írta...

Nagyon szeretem az ilyen játékokat! (Én. A múltkori autótologatóst még mindig nyúzom.) Ezt simán meg tudom Somának csinálni papírból. Már csak a 40 feladványt kellene bescannelni... Akarom mondani kitalálnom. :-)