szombat, november 20

Panniéknál

Ezen a héten szinte minden nap találkoztunk Pannival, többször együtt játszótereztünk, volt, hogy mi mentünk hozzájuk, másnap meg ők hozzánk, aztán ismét ők hozzánk, mert olyan jó együtt lenni. Mikor 4 éve megvettük jelenlegi lakásunkat, az egyik legfőbb szempont az volt, hogy közel legyen a család, ennek az oltárán feláldoztuk a vidékiesebb házikó forgatókönyvünket is, de egyáltalán nem bántam meg, és leírhatatlanul jó érzés, hogy hetente többször látjuk a nagy ill. dédszülőket, és az azonos korú unokatesó, Panni is csak 5 buszmegállónyira lakik, ami gyalog sem több 25 percnél.
Esztiék fél 10kor meleg szilvás sütivel vártak minket, aminek szívesen olvasnám a receptjét a "megjegyzések" között, mert nagyon finom volt, és ha fél 10kor sütőkész állapotban van, akkor nem is lehet túl bonyolult elkészíteni.
Mária dédi is csatlakozott hozzánk, és együtt kreatívkodott a gyerekekkel. Rajzoltunk egy katicabogarat, Panni és Berci pedig kidíszítették, pöttyöket ragasztottak rá. Eszti mutatott nekem egy ragasztót, Nebuló a neve, ami "bio" a maga műfajában, és tényleg egész könnyen kijön sima vízzel a ruhából, kézről.

2 megjegyzés:

a szerk.: Eszti és Zsolti írta...

Íme:
2 pohár liszt, 1 pohár cukor, 3/4pohár olaj, 3 egész tojás, csipet só, 1 tasak sütőpor összekeverve, tetejére szilva, fahéjas cukor. Előmelegített sütőben kb 1 óra 170 fokon.
Ez az egyik kedvenc nagy kedvenc...

vp írta...

Köszi Eszti, meg fogom sütni, jöhettek tesztevésre! Tojás egyben bele, vagy külön habbá a fehérje, és végén hozzáadva????
Egyszer azt a hagymás pogit is megoszthatnád, bár az nem ripsz-ropsz finomság...

pusz: Tesód