hétfő, szeptember 27

Vízkór

Múlt hét közepén kilyukadt a házunk nyomáscsökkentője, így minden lakásban akkora nyomással jött a víz, hogy az rendesen megterhelte a berendezéseket. Nálunk csak hangosabb lett minden, de több szomszédnál beázás is volt a szétnyomott csövek miatt.


Péntekre aztán helyreállt a rend, mi is kihívtuk a bojlerszerelőt egy kis éves átnézésre, na meg azért is, mert elkezdett csöpörészni a kazánunk (egy éjszaka egy vödör hatékonysággal). A szerelő egy két méter magas szimpatikus fiatalember volt, aki szerint túl nagy a nyomás a házban. Telefon Közös Béla bácsinak, aki szerint 4,2 barral jön a víz a földszinten (ami a harmadikon már csak 3 körül lehet). Erre aztán meregette a szemét a bojleres, elment új szelepért, de ha már arra járt(apropó, tudta valaki, hogy a Kapy út tetejénél van egy SZERELVÉNYBOLT?), akkor vett egy nyomásmérőt, amit aztán rátekert a zuhanyfej helyére és diadalittasan hívott:
-Uram, nézze meg! 4 bar? ez 4 bar? Hát ez nyolc és fél! Ennyi! Miről beszélünk? Nyolc és fél!!! Éreztem! Hát ez nem négy!


Úgy örült neki, mint majom a farkának. Utána átvittem Béla bácsinak is a szerkót, nála 9-et mértünk. Summa summárum valahogy nem sikerült az a nyomáscsökkentés. Nálunk a hamadikon kellene olyan max. 4 és fél bar, ehelyett majdnem 9. A kazán és saját testi épségünk megóvása érdekében a szerelő nem is engedte visszakapcsolni a kazánt (se melegvíz, se fűtés), így 4 napra megszálltuk Nagyvadiékat.


Hétfőre helyreállt a rend, a vizesek lecsökkentették a nyomást, mi meg bekapcsoltuk a fűtést és a melegvizet, a bojler meg csöpp-csöpp-csöpp, megint rákezdett, ráadásul egy óra egy vödör hatékonysággal. Most ismét várjuk Anti egyszemélyes beosztott brigádját. Reméljük talál megoldást, bár a gyerekek élvezték, hogy kihagyhatták az esti fürdést....!

Nincsenek megjegyzések: