péntek, szeptember 17

Bilibe

Tegnap reggel, mikor levettem Bercus éjszakai pelusát, hevesen tiltakozott a tiszta pelenka ellen. Nem hiszti volt, hanem a maga nemverbális módján tudatni akarta, hogy most másra készül. Hát hagytam... Kiment a fürdőszobába, elővette a bilit, és belepisilt. Azóta háromszor ismételte meg ezt a mutatványt, és ahogy a képből is látszik, állati büszke magára! Hat és fél év után lehet, hogy lassan nem kell majd Pampers-re költeni????

6 megjegyzés:

Andus írta...

Ügyes mügyes!!!
Engem le.... a védőnéni,hogy Lucust nem biliztetem...másfél éves... szerinted van értelme?Dehogy izgatom vele,majd előveszi ő is 2 év körül,nem?

vp írta...

Semmi értelme!!!! Másfél évesen, ha nem magától kampányol a bilizésért, akkor teljesen felesleges, sőt káros !!!! erőltetni! Én egyik gyerekemnél sem csináltam biliprojektet, nem görcsöltem, hálából olyan ügyesen megoldották saját maguk, amikor eljött az idő, nem korábban :-)!

Andus írta...

Szerintem is!Jozsó is magától lett szobatiszta,maga ült a bilire.Minek pisiltessem össze állandóan?Ősz van,felfázassam?
Nagy az Isten állatkertje.Csak ideges és dacos lenne a bilitől.2 éves 2 hónapos volt,mikor elővette a bilit decemberben,s onnantól fogva se éjjel se nappal nem pisilt be,bár éjszakára még rátettem a biztonság kedvéért.Aztán levetette azt is.

Dóri írta...

Szóval igazunk van :-)! Nálam a védőnénink (aki egyszer látogatta meg Bercit az almúlt két évben) akkor vágta ki a biztosítékot, mikor arra a panaszomra, hogy nagyon sír a baba éjszaka, rengeteget ébred, azt tanácsolta, hogy adjak neki Panadolt, az egy kicsit altat is, így kipihenhetem magam. Meg sem fordult a fejében, hogy nem a saját nyugodalmas éjszakámért vagyok úgy oda......

Névtelen írta...

Kedves Pampers-t Fogyasztók!
Örömmel olvasom ki a megjegyzésekből, hogy nem kell erőltetni a bilizést gyermekeiteknél.Majd maguk adják kezetekbe a bilit (lásd Bercust), ha itt az ideje.
De mint történelem, hadd legyen itt egy Déd-Anya megjegyzése is. 50 évvel ezelőtt és még sokáig azután "Tetrapelenka" használata szimplán, vagy duplán(éjjel) azt jelentette, hogy pelenka áztatás pisis, kakis, külön vödörben, kézzel mosás, főzés, öblítés, szárítás. Pelenkacsere, naná, többször napjában. Így talán érthető, hogy 10-12 hónapos kortól ültettük bilire a kicsiket, trükkök segítségével.Hogy ők sérültek-e
lelkileg, remélem nem. Az én derekam azonban igen, amikor oldalvást erőltettem vissza Gábor fiamat a bilire. Hetekig széket tolva magam előtt tudtam csak járni. Erről ennyit.
Üzenetem: ne hallgass az ősi beidegződésekre, használd bátran a Pampers-t, amíg kell (nekik).
Sok szerencsét, M.D.N.A

Andus írta...

Köszönöm!!!!!
Anyum is mindig mesél a pelenkafőzésről meg a görnyedésről,meg a napi 10-12-14 pelusról,aztán a nagy nagy felfedezésről,az Ágnes papírbetétről:-D
Használjuk is,legjobb dolog,bár külön adó,de akkor is...
Puszi