szerda, július 8

Balatoni nyár

Bizony már régóta egy hangot sem írtunk, pláne betűket, mert kitört a nyár. Éppen Almádiban nyaralunk teljes gőzzel, hogy pótoljuk, ami tavaly kimaradt.Reggeli után strand, ebédre haza, utána csendes, megint strand, vacsi, fürdés, alvás (gyerek), főzés-kvaterkázás, alvás (felnőtt). Ez a mindennapi menetrend. Ha nappal esik, akkor strand helyett egyéb.

Az összes gyermekeink élvezik a fürdést, nem nagyon lehet őket a szárazra könyörögni.

Berci nő, mint a répa, utánozza a szemben lévő kutyát, tisztán mondja, hogy apa, felnőtt kajákat eszik és nagyon határozott abban, hogy mit enne és mit nem.

Áron egy cukibogár, folyamatosan dumál, állandóan jókedvű, A dzsungel könyvét énekli egyfolytában. Vicces, mikor a nyakamban ülve azt harsogja, hogy

- Ezt nem gondolhatod komolyan, Bagira! A pedagógia lényege a szigor! -

és aztán jön az egész Pofonofonos dal...

Ma elkezdtük megtanulni a Születésnapomra c. verset, amihez Áron hozzá is költött:

"Harminckét éves lettem én
Meglepetés e költemény
Csecse-becse-körtelény"
(ami persze a költeményból van, de ennek legalább van értelme..)


Boldi igazi nagyfiú, irányítja a kicsiket, de mindenben lehet rá számítani. Igazi kiscsikóként élvezi a vizet, a nyarat, Lajos bácsi fagyiját ("Áhtunzvancig, angyalom!") és büszkén mutogatja a nagyra nőtt szúnyogcsípéseit.

Közben itt volt néhány napot Dia, Csongi és Ákos, majd őket váltotta Helga és kis Lóri, látógatóba érkezett meglepetésként Namu és Nagyvadi, szóval megállás nélkül telt ház pörgés és örömködés van..

Alant néhány (??!) kép található, persze fordított időrendben, de most úgy teszünk, mintha ez direkt lenne. Családtagoknak kötelező, a többieknek szabadon választható.









































2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó Titeket legalább így, a blogon látni!!!:) Kicsit irigykedek is Rátok az idő, a víz és a csodásan "egyhangú" napok miatt... Érezzétek nagyon jól magatokat továbbra is!!!

Sok puszi,
Kriszti

lux írta...

Berci tényleg csodálatosan növekedik! Már jó, hogy írtatok, mert aggódtam hogy vagytok! Puszi: Luxi