hétfő, május 25

Felnőtt program

Csütörtökön, mikor Bobek még üdült, kihasználtuk a "fél8kor véget ér a nap" bónuszunkat, és meghívtuk Ciliéket egy kis sütögetésre. Imádom a teraszunkat, igaz nem túl nagy, de arra pont elég, hogy négyen kiüljünk a növények közé, és flekkenezzünk egyet.
Gondoltunk egy merészet, és nem a faszenes, egész lakást bebüdösítő céleszközt üzemeltük be, hanem egy elektromos grillt, Hot Plate a neve, egyszerűen zseniális, ráadásul másnap is köszönnek még a szomszédok! Berci és Áron persze kivették a részüket a buliból, mert nem akaródzott elaludniuk csak fél9 körül. Cilivel és Istvánnal éjszakába nyúlóan beszélgettünk, röhögtünk, annyira élveztem. (Aranybeköpések az orosz érettségin; csúnya nő messziről is az; heresérv; sort vagy öv van-e ezen a lányon?; Máté szalagavatója... )Ha legközelebb nyomott hangulatom lesz, csak visszaemlékezem erre az estére.
A vacsi is nagyon finomra sikeredett, VP és a Hot Plate remek párosítás, megbeszéltük, hogy beruházunk egyet Bogdányba is, mert egész egyszerűen finomabbra sül benne a hús, a szaft sem megy kárba, a zöldségeket is értelmesebben lehet meggrillezni. (Nem utolsó sorban sokkal egyszerűbb tisztán tartani...) A husikhoz salátákat ettünk: ubisalit (az uborkát előtte egy nappal szoktam beáztatni egy brutális napközis tea töménységével vetekedő ecetes, cukros, sós vízbe, majd másnap kinyomkodom a levet, nyakon öntöm tejföllel, nyomok rá fokhagymát, és elvileg megszórom kaporral, de attól most István kedvéért lemondtunk), és kukoricasalátát. Készítettem még egy spéci, de pofon egyszerű krumplit: újkrumpli szükségeltetik, közepes méretű szemek a legjobbak. Jól megmosom ill. megdörzsölöm a krumplikat, és héjastul (már amennyi héja van egy újkrumplinak) beleteszem egy nagy üvegtálba, öntök rá olivaolajat, megsózom, nyomok rá fokhagymát, teszek bele bazsalikomlevelet, pár kanál vizet, kicsi borsot, és jól megkeverem, ill. a legegyszerűbb, ha az ember fedeles tálba készíti, és akkor a fedőt rárakva összerázom. Berakom a mikróba nagy fokozatra kb. 15 percre, lefedve (krumplija válogatja, hogy mennyi idő kell), és már kész is. A szósz hozzá: tejfölbe elkeverek juhtúrót, fokhagymát és bazsalikomot. Mindig nagy sikere van.

Nincsenek megjegyzések: