kedd, március 24

Szokásos formánk

Én már ki sem akadok attól, hogy ismét harmadik hete köhögnek, trüsszögnek, lázonganak (hőben értve), nyafognak a gyerekek.
Áron harmadik életéve indulhatott volna szebben is. Még az éjszaka belázasodott, egész nap bágyadt, köhög, folyik az orra, fáj a hasa. Berci detto. Kihívtam Lilla doktornénit, hogy varrjon rá címkét. A diagnózis hosszas, mindenből egy pici. Az alap valami vírusos nyavalya, ami leginkább arcüreggyulladásban jelentkezik Bercinél és Áronnál, de gyulladt a fülük, hólyagos a torkuk, zörög a tüdejük és a légcsőhurut sem maradhat ki a sorból. Úgyhogy a hétvégi vadaspark miatt gyötör a lelkiismeretem...
5 nap antibiotikum, meg a kiegészítő cseppek, egyebek. VP lassan Ikeás kékszatyorral jár a gyógyszertárba.
Gyorsan le is írom a tennivalókat, mert a doktornénik cetlire jegyezte le, ami nálunk sajnos nem egy életbiztosítás, rakja az ember bárhova.
Áronnak: kétszer 2,5 ml suprax antibiotikum, nurophen a lázra (max. háromszor 5 ml egy nap), 4 napig fenistil-csepp 3x10 (reggel-délben-este), aztán 6 napig fél ampulla Ca este, rhinathiol 2 x 2,5 ml (reggel és alvás után), este nasivin orrcsepp, napközben sterimar.
Bercinak ugyanez, csak antibiotikumból 2 ml egy adag, nurophenből max. kétszer 5 ml, Ca-ból csak egy harmad ampulla.
(Bocsánat, de ez így ellentétben a cetlivel nem vész el.)
Az éjszakák magától értetődően virrasztással telnek, lázat csillapítunk, valamint Berci továbbra is 30-50 percenként ébred üvöltve. Kezdek egy zombihoz hasonlítani!
És mivel lehet megfejelni ezeket az emberpróbáló napokat? (Természetesen VP-vel, amit meg lehet kapni a gyerekektől, azt megkaptuk...) Ma reggel vettem észre, hogy Bercuskámnak előbújt 2 új foga, felső metszők. Szegénykém, eléggé kiFOGta...

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!

Jobbulást és kitartást kívánok Nektek!!! Amint látogathatóak vagytok, megyek!!!

Sok puszi, ezúttal a gyógyító fajtából:
Kriszti

Névtelen írta...

Jobbulást!!!
Bori

Névtelen írta...

egy kis Bérescsepp kúra nem tenn jót az összes immunrendszer erösitésére? kere