szerda, december 3

Atipusos pneumonia

Ma három hete hogy Bobek köhög, náthás, sokszor lázas. Az elmúlt 2 hétben gyakorlatilag az egész családot magával rántotta a mélybe. Leltár: Áron túl van egy antibiotikum kezelésen, de még mindig hurutos, Berci hörög, köhög, VP-nek ma írt fel a doki bogyókat, nekem is kapar a torkom, fáj a fülem. A múlt heti oltásokat mára halasztottuk, de ma is az esélytelenek nyugalmával indultunk neki a rendelőhöz vezető útnak, tudtam, hogy ebből most sem lesz szuri. Nem is lett, viszont azonnal mehettünk a Budai Gyermek Kórházba, ahol egy órányi várakozást követően (a doktorbácsiknak is jár az ebédszünet, amit az én fiacskáim fél 3ig böjtöltek...) 3 röntgenfelvétel, 3 azonos diagnózis: tüdőgyulladás. Fertőző, antibiotikumos, szobafogságos...A kórház várójában, ahol alsó hangon is 50 fok körüli lehetett a hőmérséklet, alig tudtam lefoglalni az én éhes, fáradt, beteg manócskáimat. Áront és Bercit felváltva szoptattam, de Boldikám pörgött rendesen. Lehangoló helyiség, piszok mindenütt, a falon csak egy poroltó és sugárveszélyre figyelmeztető tábla (bár ezeknek nagyon megörültünk, mert Boldi a gyakorlatban is alkalmazhatta a túlélőkártyákról elsajátítottakat). Mennyibe kerülne felragasztani pár gyerekújságlapot a falra? Barátságosabb lenne a szoba és mindjárt akadna téma a "nem kell félni" topicon kívül.
Az idei advent tényleg a magunkbafordulás, csendes otthonülős várakozás fényében/árnyékában zajlik majd. Ez van! Pénteken azért várjuk a Nagyszakállút, látogasson el hozzánk is, majd adunk neki maszkot, ill. meghallagtahtja a Hull a pelyhes Janis Joplin-os változatát...
Tegnap kitakarítottuk és feldíszítettük Bobekkal a teraszt, hogy legyen helye leparkolni a szarvasjárgánnyal. Bárcsak maradtunk volna a meleg szobában... Bűntudatom van, bár 3 hét hosszú idő, és úgy vágytam már egy kis kimozdulásra, legalább a teraszig....

5 megjegyzés:

SKY írta...

Olyan hihetetlen... borzasztóóó. El kell menni melegebbe, ahol nincs ez a sok rondaság. Dóri, nem is tudom, hogy bírod... Állandóan emlegetünk benneteket, meg gondolok rátok, kitartás. A Mikulás pedig biztosan hozzátok is ellátogat.
Apropó... nem szeretnétek egy nagyon nagytudású homeopátiás dokinénit? A stílusa nem a legmagávalragadóbb, de a tudása előtt tényleg tisztelgek...
Puszi
Kinga

Névtelen írta...

Drága Dóri, annyira Veled érzek.... mivel nekem ez volt a rémálmom, hát megkaptam én is. Volt, hogy egy hónapban kettőt tudott le Gyula. Hálistennek, a gyerekeid nincsenek agyon antibiotikumozva, úgyhogy hatni fog és gyorsan,, most, hogy tudták már, mire írják. És a terasztakarításnak ehhez semmi köze. Ha már jobban vagytok, menjetek föl a Szabadsághegyre. Tényleg jobb ott a levegő, jót tesz (nekünk is jót tett... ). Van egy remek pici játszótér a fogas megállójában, meg le lehet sétálni egy kicsit nagyobbra a Szent László templom mellett. Az enyimek utána akkorákat aludtak, hogy ihaj. És hagyd a háztartást, amennyire tudod, pihenj, amennyit csak tudsz. A takarítás sajnos még sose szaladt el, viszont pihenés nélkül Te is leesel a lábadról.
Sokat gondolok Rátok:-) gyógyuljatok gyorsan!
Katona Ági

a szerk.: Eszti és Zsolti írta...

Drága Kacsarétlakók, kicsik és nagyok! Vigyázzatok magatokra, gyógyuljatok mihamarabb! Remélem a Mikulás az egészséget is magával hozza!!! Sokszor ölelellek Titeket!

a szerk.: Eszti és Zsolti írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

Dóri, nagyon sajnálom, hogy ilyen betegek a mi kis udvarlóink. Sajnos a röntgenvárót mi is ismerjük... Francissal is voltunk mellkas röntgenen. Most valahogy tényleg nagyon elszaporodtak ezek a ronda bacik, nálunk is betegek a lányok - egyikből ki másikba be. Köhögésre van egy jó kis tippünk: egy feketereteknek vágd le a tetejét kb 3cm-en, kapard ki s belsejét amennyire tudod és töltsd tele mézzel. Tető vissza, kistányérra rá, egy éjszakát pihen és lehet eszegetni kanállal. Az íze nem túl fényes, de nekünk tényleg bevállt. Ahogy fogy a méz, lehet utánatölteni.
Gyógyuljatok meg hamar!!!
Puszi,
Eszter