szerda, augusztus 8

Gangszterek

Szerdán Panniék vendégeskedtek nálunk. Panni és Boldi között különleges kapcsolat van. A fene tudja, hogy két gyerek hogyan dönti el, hogy ők most barátok, és órákat képesek együtt rohangászni, meg pancsolni, mindenesetre Panni és Boldi ilyenek. Már két nappal előtte kérdezgetett minket Boldi, hogy mikor jön már a Panni. A találkozót megelőző napon - Boldi hiúságára hatva - még egy fodrászt is fegyelmezetten végigült, csak azért, hogy Panni odalegyen attól, hogy ő milyen szép.


Utána persze Apát is végigvárta, és közbe kérdezgetett, hogy "Apa, te is szép leszel?", de ki kellett ábrándítanom, hogy most fodrászhoz jöttünk és nem plasztikai sebészetre, erre Boldi, mint aki érti:

- Jó, rendben, Apa..



Szóval szerdán végre befutottak Panniék, ahol az "ék" Eszter és Attila voltak, és onnan kezdve a két gyerek majd 8 órán keresztül hancúrozott, ami abból állt, hogy az egyik kitalált valamit, a másik pedig utánozta. Az együttműködés szép példájaként kismedencét telehordták homokkal, mogyoróval, levelekkel, majd fagyásig ugaráltak benne. Attila, mikor szemrevételezte a művet, csak ennyit mondott

- Tisztára, mint a Gangesz...


(Ez a videón is elhangzik Dóritól, pusztán dokumentarista jelleggel.)




A nagyok eközben grillezéssel múlatták az időt. A sült paradicsomnak akkora sikere volt, hogy mindet nekem kellett megenni. Persze Dórinak van rá mentsége, mert allergiás rá, és bucira dagadna a feje, he belenyalna akkor is, de Eszter és Attila viselkedése érthetetlen és felháborító volt. Szerencsére a többiből szépen ettek ők is, így a vízaknába zárásuktól végül is eltekintettünk.



Az időjárás menet közben kissé változó volt, mert háromszor eredt el az eső, majd sütött ki nap. A legjobb az volt, mikor a zuhogó esőben a gyerekek kint rosszalkodtak, míg a dudahasú szülők a terasz védettségéből próbálták távirányítással beterelni őket a napernyő alá.

Szóval jó kis vendégjárás volt, aminek a végére Boldi ismét nagyon izgatott lett, mert Panni két zöld autóját is magával vitte az autósülésig, és csak ott adta vissza. Ezalatt Boldi folyamatosan a pityergés határán állt, de végül nem tört el a mécses. Volt még egy izgalom az autó visszaszerzése után: Boldi rákérdezett, hogy a csokit, amit ajándékba kapott, azt nem viszik-e vissza véletlenül. Miután nem vitték boldogan integetett Panninak, Eszternek és Attilának.

Nincsenek megjegyzések: