vasárnap, augusztus 12

Halas nap

Miután jól belaktunk halászléből és rácpontyból az Anyóséknál, Pomáz felé vettük az irányt, hogy együtt ünnepeljünk Melivel és Lacival, akiknek ma van a 19-dik(!!!!) évfordulójuk. 14 éves koruk óta együttvannak , és azóta 3 fiúval is bővült a család. Na ezt csinálja valaki utánuk!!! Meli amolyan bevállalós háziasszony, és egy nagyobbfajta vendégseregen próbálta ki saját tervezésű harcsapaprikását. Aki tud, az tud. Lehet, hogy ez is közrejátszott abban a 19 évben... Biztos ami biztos az 5,5 kg harcsafilé mellé sütött még egy kacsát, krumplit, készített kukoricás rizst, kompótokat, és egy nagy fazék túrós-csuszát. Először a gyerekek ettek igen jó étvággyal, amit a felnőttek alig győztek kivárni. Ilyenkor jó etetős, asztalmelletti anyukának lenni, mivel így elsőként lehet lecsapni a gyermek hagyatékára, majd folytatni a gyomortágítást. Szerény vacsoránkat 3 jókora tortával (Daubner-féle) öblítettük le.

A 11 gyerek eközben úgy lubickolt a nappalinyi legotengerben, mint Dagobert-bácsi a dollárjai közt. (3 fiú mellett felgyűlik némi készlet...)
Volt foci a kertben,TV előtti pihi, de a fiúk legkedvesebb játékának a bútorról ugrálás bizonyult.
Áront felváltva dajkálták, itt pl. Anna, aki két hét múlva kis elsős lesz: Áron még nem felejtette el a Csollány-féle pózt, amit a vacsi után elő is adtak Apával:

Nincsenek megjegyzések: