hétfő, április 16

Szülinapi buli

Minden idők legnagyobb szabású rendezvényét tartottuk új lakásunkban azzal a céllal, hogy megünnepeljük Boldi 3. születésnapját. (Itt jegyzem meg, hogy 11-én Dóri is kapott egy csokor virágot, mert neki meg szülésnapja volt aznap. Érdekes egybeesés.) Ennek megfelelően egész nap sütött-főzött A Daubner György féle és az Eckhardtné Judit féle cukrászda, hogy aztán egy páros versenyben mérje össze erejét a habkönnyű epres túrótorta és a szedres sárlott (í.: Charlotte) torta. (A pogácsákat nem versenyeztettük, erőnyerő volt a gauda sajtos.)

Délelőtt még lehordtam az erkélyről 12 db úgynevezett bazinagy falazótéglát, amiből 2 db alkotott egy kört. Így 6 fordulóval hipp-hopp lent is volt az egész a tárolóban, ami – bár a harmadikon lakunk – 4 emelet, azaz összesen 24 emelet le, ugyanannyi föl, plusz még egy üres kör föl és le, amikor a kertészetben vásárolt 10 literes földet vittem föl a fogaim közt, mert a kezemben azok a rohadt nehéz kifejlett leanderek voltak, míg a fülemről a büdöskék lógtak szatyorban, mert 10 db most csak 999 Ft volt. Egyszóval vidám vasárnap délelőtt volt, amit nem véletlenül vett kamerára az ATV stábja, hogy a jövő héten leadja a sorozatban. (A téglák, meg úgy maradtak ott, hogy a felújításkor Lajos, a kőműves nem vitte le őket a konténerbe, állítása szerint azért, mert kelleni fognak a kád beállításakor, és nem azért, mert mocskosul nehezek. Na most persze jól megszívta, mert mind a két állítása megdőlt. Úgy kell neki, minek akarja átvágni az okosabbat.)

A rendezvény fél 6-kor vette kezdetét. Először érkezett Csenge és Luca a nagymamával. Ők Évi bm kivételével birtokba vették a csúszdát, és csak mogyorót enni jöttek ki, egészen az ünneplésig.

Aztán jött Namu és Pitör meg Mária és Sándor, és befutottak Esztiék is, akik hoztak héliumos lufit, meg kis szülinapi csákókat, amiket rögtön ki is próbáltunk.


Aztán ittunk Dóri diplomájára


, amit – mivel elfelejtett átvenni hivatalosan, ezért .- előző nap elhoztam a tanulmányi osztályról. Itt aztán hirtelen kerekedett is egy diplomaosztónál is meghatóbb családi ünnepség, mert Sándor azon kívül, hogy gartulált, átadta Dórinak a „királygyűrűt”. Ez egy családi ereklye, amit Sándor papája kapott Ferenc Józseftől, mert summa cum laude végzett a Pázmány Péter Egyetemen anno. Aztán mikor Sándor végzett az orvosin szintén így, akkor megkapta tőle ő. Míg nála volt, addig egyszer betörtek hozzájuk, és minden családi ékszert elvittek, kivéve ezt, mert valószínűleg a betörők elejtették kifele menet. Na ezt a gyűrűt kapta meg most Dóri, aki szintén jeles diplomát szerzett, azzal a kikötéssel, hogy majd adja tovább ő is egy Eckhardt vezetéknevű diplomásnak (na Boldi, ezt elszúrtuk :-)).Ezen Mária dédi jól meghatódott. (A többiek is, csak ők nem pityeredtek el.) A gyűrű egyébként az FJ monogramot viseli, bár elég nehezen olvashatóan. Aznap délelőtt készült ez a kép a királyi család tiszteletére. ( a sas leszállt)

Ezután elárasztottuk Boldit az ajándékokkal.

Ennek ő megörült.


Utána meg tortáztunk,


meg gyertyát fújkáltunk,


és párhuzamos beszélgetéseket folytattunk.

Szóval igazán szép összejövetel volt. Este hálát adtunk az eszünknek, hogy vettünk mosogatógépet, és bedőltünk az ágyba. Érdekesség még, hogy Évi bm hazafeleúton defektet kapott, de ezen nem idegeskedett nagyon, mert csak utólag tudta meg, mikor hazaért. Addig csak furcsa volt az autó viselkedése. Még jó hogy közelre kellett csak menni.


Nincsenek megjegyzések: