szombat, április 7

Hív a tal

A szerda és a csütörtök Áron hivatalos iratainak intézésével telt. Azért ment két nap alatt, mert már egy másikat rászántam. Nézzük a teendőket:
1. adatok bediktálása a kórházban (sor 0 perc, ügyintézés 5 perc)
2. 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat beszerzése az Úri utcából (sor 0 perc, ügyintézés 15 perc)
3. Baross utca túloldalán az Önkormányzatnál után kiállítják a születési anyakönyvi kivonatot (sor 40 p, üi.:10 p)
4. innen 30 m-re az önkormányzat ügyfélszolgálatán kiállítják a lakcímkártyát (sor 60 p, üi.:3 p)
5. OEP-nél (Országos Egészségbiztosítási Pénztár), Teve utca kiállítják a TAJ káryát (sor 40 p, üi.: 5 p)
6. Irány 5 m-rel odébb, ahol a Terhességi Gyermekágyi Segélyt (TGYÁS) igénylést lehet leadni, ha nálam lenne a kismamakönyv, meg a munkáltatói nyilatkozat. (sor 0 p, felvilágosítás 2 p)
7. Páva utca, Dóri munkáltatói igazolása (sor 0 p, üi.: 10 p)
8. OEP, Teve utca, TGYÁS leadása (sor 40 p, üi.: 5 p), de felhívják a figyelmet, hogy a Boldi után járó GYES-t le kell mondani, de mivel már számfejtették a márciusit, ezért nem márc. 23-tól, hanem április 4.-től.
9. Irány a Lőportár utca(Területi Államháztartási Hivatal) , ahol a GYES-t lehet lemondani, és az egyszeri anyasági támogatást, ún. kelengyepénzt lehet igényelni. Itt egy kedves hölgy felvilágosít, arról, hogy mit kell kitölteni, valamint arról, hogy most kb. 3 órát kellene sorban állni. (sor 10 p, üi.: 10 p)
10. Másnap ismét irány a Lőportár utca, nyitás előtt 10 perccel. Kígyózó sor, sorszámhúzás (131-es, előttem 30 várakozó). Várakozás közben 2 db idegesítő anyuka, ill. 2 db idegesítő nagymama fejhangon osztja az észt, hogy kinek mit hogyan kellene csinálni. Sikerül leadni a papírokat. (sor 120 p, üi.: 5 p)
11. A Lőportáros papírral (GYES.lemond) át a Teve utcába, ahol ezt lemásolják és átveszik, ezzel indulhat a TGYÁS igénylés. (sor 25 p, üi 2 p)

összesen: várakozás 335 perc, ügyintézés 72 perc, autózás ide-oda, na ezt nem mértem. Eközben az ügyintézők mindenhol udvariasak, gyorsak és pontosak voltak. Sehol egy undok őr, egy bosszantó portás. Azért, ha ezeket a dolgokat egy ablaknál el lehetne intézni, az jó lenne, főleg azért,mert akkor a tavaszi szünetből 2 napot nem ügyintézéssel, hanem a gyerekekkel lehetett volna tölteni.

Nincsenek megjegyzések: