péntek, május 16

Saját termés

Szeretek ehető növényeket ültetni a teraszra. Délutánonként végigjárjuk a ládákat a Háromgyerekkel, és viziteljük a növényeket. A szamócáink átteleltek, a 3 tőről szinte minden nap szedünk egy-két szemet, a mangold gyönyörű, a babérfák leveleivel már többször pácoltam, hatalmasra nőtt a lestyán, zeller, kakukkfű, rengeteg a rozmaring (gyönyörű lila virágai vannak!), nő a koktélparadicsom, paprika, szeretem a bazsalikomot, görög bazsalikomot (apróbbak a levelei, és sokkal strapabíróbb, ízletesebb, mint a "hagyományosabb, ismertebb" változata), tárkonyt, oreganót, snidlinget, petrezselymet, mentát... ((És mindez Budapesten, egy lakópark harmadik emeletének nem túl nagy teraszán....)) Idei újításunk a gombatermesztés a pincében, ami hihetetlen szórakoztató és látványos, igazán nincs vele gondja az embernek, csak győzze szüretelni a termést! (Az ötlet Balázstól, a nagybátyámtól származik, aki egy csiperkegomba-termődobozzal lepett meg minket karácsonykor. Köszönjük!!!)  


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálunk, további bő termést, puszi, jó étvágyat! M.N.D.