vasárnap, november 24

Zabos süti

A recept Esztert dicséri. A vendégségben az első falatnál eldöntöttem, hogy reprodukálom itthon, igaz Attila pálinkájának hála a recept másolása közben ugrottam egy sort, és így kimaradt a liszt, amitől az első körös zabos sütijeim külcsíny szempontjából igen jól illeszkedtek múlt heti hasmenés projektünkbe (bocsi) (viszont belbecs dolgában a lisztmentes morzsahalmaz finomabb, esetleg joghurtba keverve..., csak hát mégsem ehetünk kiskanállal kekszet), de másnap egy kis telefonos egyeztetés után orvosoltam a problémát, és Bercussal megsütöttük a keksz állagú zabos csodánkat. Nagyon gyorsan összekutyulható, ráadásul gyerekjáték az egész.

Hozzávalók: 1 tojás, 10 dkg barna cukor, 10 dkg vaj, 5 dkg banán, 10 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1/4 tk só, 1 tk vanília, 10 dkg zabpehely, 2,5 dkg kókuszreszelék, 5 dkg dió, 7,5 dkg étcsokidarabka, narancshéj.

Sütőpapírral kibélelt sütőlapra kanalazom, majd kicsit szétlapogatom a masszát, nekem két körben sül, egy sütőlapon nem fér el. 180 fok, 12 perc.

Hozzávalók szállítmányozása az "éheskamrából":


Mozsárban aprítottuk a tavalyi Mikulás fejét (engedélyezett agressziólevezetésnek sem utolsó):




1 megjegyzés:

Andus írta...

Ez isteni lehet !!! Csorog a nyálam ! :D