vasárnap, szeptember 1

Pisztrángok a pácban

Visegrád mellett, az Apátkúti völgyben, nem messze az Ördögmalom vízeséstől van egy kis pisztrángnevelde. A pisztrángokat étkezés céljából tartják, és kitaláltak egy igazán gyerek(de nem pisztráng)barát megoldást: a megvenni szánt pisztrángokat saját kezűleg kell kihorgászni a tóból. Mivel sok a hal, ezért gyakorlatilag amint vízbe kerülnek a csontik a horogvégen, azonnal kap a pisztráng, és már lehet is fárasztani szegényt.
Annyira könnyű, hogy még Bercus is feliratkozott a halfogók közé. Kisgyerekeseknek kötelező program!
A kifogottakat aztán fejbekólintják, utána jöhet a tisztítás (kb. 20 mp/hal, mert se pikkelyezni, se kopoltyúlemezeket kiszedni nem kell, csak a belsőségeket kidobni) és aztán a sütés szabadban, sütőben, vagy bárhol. Azt még elfelejtettem, hogy 500 Ft-ért botot, csalit és haltartót adnak kölcsönbe, tehát elég csak úgy minden nélkül odaesni. A halak olyan 25-40 dkg-sak, és isteni finomak.









2 megjegyzés:

krizsanemese írta...

Dóri, ezek a fiúk gyönyörűek!! Hogy Bercus is mekkor csodaszép nagyfiú már!!!!
Emese
(ui.: tudok palacsintát sütni! jeeee, hála a régirégi posztodnak, ahol a recept van:-)))

Dóri írta...

Köszönjük!!!! Szerintem is jól sikeredtek :-), bár ez nem egy elfogulatlan vélemény :-)!
Gratula a palacsintához, napok kérdése, és megírom a fánk receptjét, egyszerű (főleg, ha kenyérsütőgéppel dagasztod a tésztát) és nagyon-nagyon finom, nyáron tanultam egy konyhatündér barátnőmtől :-)!
szép napot, Dóri