péntek, május 31

Hóbagoly Cup



A suliban nagy hagyománya van az osztályok közti focibajnokságnak, mely a Hóbagoly kupa névre hallgat. Alapvetően a másodikosok mindig megverik az elsősöket, a negyedikesek a harmadikosokat, de az évfolyamokon belüli meccsek mindig hatalmas presztízscsatának számítanak.

Idén is a Sziget és a Bolygó között dőlt el a legkisebbek között a bajnoki cím.
A tornateremben mintegy 40 néző előtt lépett pályára a két csapat, Boldi is kezdett, és szokásától eltérően most a csatársorba kérte magát, így a bolygósok egy védővel és három csatárral valósították meg a klasszikusnak éppen nem nevezhető 1-3-as felállást.
Az első félidő csapkodó játékot hozott, mígnem a félidő derekán Boldi egy kipattanót emelt okosan a rárontó védő és kapus mellett a hosszúba. 1-0.

Utána megint a mezőnyben folyt a meddő küzdelem, mikor Boldi a félpályáról felszabadított, és az éppen előtte pattanó labda megzavarta a kapust, 2-0. Nagy volt az öröm a Varga családban!

A félidő végéig nem változott az eredmény. A második félidőben erősített a Sziget, de csak helyzetig jutottak, mert remekül szűrt a Ben-Alex védő-kapus tandem, és ha kellett, a hátrafutó Varga B. is besegített.
Ismét a félidő feléig kellett várni, mikor egy kavarodás után a szigetesek által szorongatott Radó Boldihoz passzolt, aki felnézve remek átadással szolgálta ki Müllit, aki ezúttal nem hibázott: 3-0. (Egyébként ez volt a mérkőzés egyetlen kétpasszos kombinációja...)

Az elkeseredett Szigetesek mindent félretéve támadtak, és ez megbosszulta magát: Boldi elcsípett egy keresztpasszt és egyedül indult meg a kapu felé. A messzire kifutó kapus azonban útját állta, de Boldi ekkor rendkívül önzetlen módon a cselezés és a bizonytalan eredményű kapura lövés helyett oldalra pöccintette a labdát, így Kuszi az üres kapuig vezethette azt: 4-0.
Talán ez volt Boldi szempontjából a legnagyszerűbb pillanat, ahogyan helyzetbe tudta hozni társát.

Ezek után a szakvezetés okosan pihentette a kezdőcsapat egy részét, így végül még esett egy szigetes gól kavarodás után (H-B. Dani szerezte), és Mülli is rúgott egy szépségdíjasat: 5-1.

Ezzel zárult az idei Hóbagoly kupa 1-2.-os évfolyamának döntője. A csapat nagyon kitett magáért, de minden szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy Boldi volt a meccs embere 2 góllal és 2 gólpasszal.

De jó most Vargának lenni, igaz-e!

3 megjegyzés:

Gaskó Krisztina írta...

Ügyes(ek) ez(ek) a Varga-fiú(k)!!!! ;)

Sok puszival, Kriszti

krizsanemese írta...

Szia Dóri!

Nagyon ügyes srác ez a Boldi, a férjed pedig a "sehányéves kislány"?! :-) Boldog születésnapot így isemretlenül is! :-)
Gondoltam elújságolom, hogy megvan a tökéletes gofri!!
Köszönöm Neked a receptet és a kísérletezésre buzdítást!
(a titok nyitja..számomra: kevesebb liszt (csak 40-43dkg), a sütőt alaposan kiolajoztam és a meglepő fordulat, hogy több tészta kell a formába, mert nem tudott szegényke megemelkedni, így a felső minta nem tudott belenyomódni, azért nem sült meg a teteje!)
Emese

Névtelen írta...

Gratulálok az ágyból este ipadigemmel, de jó hogy apa így tudja acsata le folyasat értékelni. Nő meg nem tud helyesen írni ez a iPad. Puszi, M.N.D.