Boldi bulijából maradt még egy adag medvehagymás kence: egy csokor apróra vágott medvehagymát, sajtkrémet, vajkrémet, tejfölt, kicsi olívaolajat, borst, kevés fokhagymát (esetleg még sót) botmixerrel összepépesítettem. Ehhez az alaphoz kevertem még túrót és apróra vágott füstölt sonkát. Hogy miből mennyit? Érzéssel.... és most csuklik az Anyám, de ezt tényleg nem lehet elrontani, van, mikor túrósabban, van, mikor fokisabban, mikor krémesebben..... Jó lesz, ahogy kijön a lépés, csak hinni kell benne. (Nálam az aktuális arányok, a "mi maradt a fridzsiderben????" kérdés függvényei.) A krémet közepes méretű gombafejekbe (előtte megpucolom, és a lemezkéket eltávolítom belőlük, a pucolt tönköket a fejek közé szórom) kanalazom, kicsi olívaolajjal meglocsolom a jénai alját, aztán irány a hő, először fóliával lefedve, majd fedés nélkül sütöm, kb. 30 percet, 180 fokon. Salátával vagy rizzsel tálalom. ( A gomba sok levet ereszt, így tálalás előtt kiveszem a fejeket egy másik tálba, és a levet egy kis tejszínnel besűrítve külön kínálom.) A képek a sütés előtti állapotot tükrözik, evés előtt sosem marad időm fotózni.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése