kedd, március 19

Monopoly deal

Amennyire halálosan untat a Monopoly nevű álkapitalista, dögletesen vontatott dobj a kockával-vedd meg, ahova léptél - várj, hátha belelép valaki típusú fosch , annyira izgalmasra sikeredett ugyanennek a kártyajáték változata. Szemben a társas nem tudni milyen hosszú változatával, ugyanis élő ember még nem fejezett be Capy/Monopolyt, mi is mindig kihalunk 3 és fél óra után (persze az eredményeket gondosan felírjuk, hogyaszondja, József körút, Váci utca, Zugló, Beszkárt /na ez miez kérdezné Árcsi/ és persze 23 656 pengő, és ilyen cetlikkel tele van a doboz még Dóri gyerekkorától kezdve, kész időutazás lenne egyszer lejátszani egy 20 évvel ezelőtti menetet), mi is volt a mondat eleje?

 A Monopoly deal kártyajáték. Gyors, pörgős, izgalmas. A győzelmi esélyek pillanatról pillanatra változnak. A lényege röviden: 3 féle kártya van: ingatlan, pénz és akció. A cél összegyűjteni három teljes ingatlancsoportot. Ehhez a húzáson kívül ott vannak az akciókártyák, amivel ingatlant lehet a másiktól csenni egyesével vagy csoportosával is, kényszercsereberélni, vagy csak egyszerűen fizetésre kényszeríteni az ellent. Egy menet durván 10 perc. A játékot magas szinten űzi Áron is - mellesleg gyakorolja az összeadást 20-as számkörben, és jobban taktikázik, mint Pep Guardiola fénykorában. Egyvalami nem megy neki: ha kihúzza az Alkuszegést, amivel a másik egy teljes ingatlancsoportját el lehet lopni, akkor neki ezt rögtön muszáj megmutatni mindenkinek. Ja, és néha belenéz a mellette ülő lapjába, csak mert annyira érdekli, hogy mi van benne. Boldi is nagyon jól játssza a játékot, de ez nem is meglepő. Sírni viszont mind a ketten tudnak, ha utolsók lesznek.

 A Tulli webáruházban lehet olcsón kapni 1200 Ft vs Játéknagyker 2400 Ft. Mellesleg a Tulli az első olyan, amiben értelmesen lehet keresni pl ilyenekre, hogy Mesehős. Érdemes megnézni.

Nincsenek megjegyzések: