kedd, október 30

Fehéren-feketén

Október 23-án rendezték meg a Lauderben az őszi sakk-kupát, amely a hazai kiskorú mezőny tekintetében országos szinten a legnagyobb versenyt jelenti.  Bobek 7 fordulóban ült a tábla egyik-másik oldalára. 73 gyerek indult a korcsoportjában, és Boldi nagyon sportszerű és szép játékkal a 21-ik helyet szerezte meg (ha az utolsó fordulót megnyeri, harmadik lett volna). Mi nagyon büszkék vagyunk rá, de ő elégedetlen volt ezzel az eredménnyel, pedig mondtuk neki, hogy a versenyző gyerekek zöme különféle egyesület tagja, naponta több órát gyakorolnak, szabadidejük minden másodpercét a sakkozásnak szentelik. Elképedve néztem a azokat a szülőket, akik tajtékozva rángatták le a focipályáról a szünetekben ott lazító csemetéket, miközben üvöltöttek a gyerekkel:
-Édes fiam, nem ezért jöttünk ide! Szedd össze magad, rakd oda magad........
Volt egy kislány, akinek még ott volt a cumi a szájában, az apuka meg vörös fejjel tartott neki két forduló között eligazítást, hogy mattolj már édes lányom, hallod-e, mattolj mááááár.....

No, biztos a versenyistállókban ez a helyes attitűd, de én nem versenylovakat nevelek itthon, hanem kiegyensúlyozott, jól teljesítő, boldog, sokoldalú csikókat. 
73-ból 21, egy nagyon kemény mezőnyben azt gondolom, több mint remek eredmény. 
Boldi, csak így tovább, és közben rúgd a bőrt, ússzál, síelj, barátkozz és élvezd az életet! Nekem így vagy jó, és remélem neked sem rossz így!  





Nincsenek megjegyzések: