hétfő, szeptember 17

Halászlé

A váraszói turné egyik fénypontja vagy pontyja volt a frissen főzött halászlé, amit ott helyben prezentált Laci. Mivel a neje bajai, ezért értelemszerűen az ottani metódus szerinti hallét főzte. A recept: a ponty sózott fejét farkát, keszeget és törpeharcsát lobogó forró vízben főzzük egy órán át az apróra vágott hagymával, majd a végén utánaküldjük a paprikát a halszelettel és aztán megesszük. Célszerű a halat előtte versenyben megpuceválni, és a végén odébblökdösni a gyerekeket, hogy nekik ez nem való.





A váraszói terítékből egyébként Éva nagymama is főzött egy halászlevet, ami szintén isteni volt. Kicsit sűrűbb, mert ő minimálpaszírozással készíti, és kicsit csípős, mert beleesett egy zöldpaprika is, és tényleg nagyon jó volt. Biztos annak is köszönhető, hogy a váraszói ponty se nem iszapízű, se nem kövér, ellenben halízű. Nyamm-nyamm.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Mi ez a füstbe burkolt faház kacsa-(fa)lábakon? Alatta ettétek a halászlét? Csábító!!! Váraszó virágos tópartjával! Puszi, megyünk főni a gyógyvízben.M.N.D.