hétfő, március 26

Virágos

Visszavonhatatlanul itt a tavasz, hurrá! Ezen felbuzdulva 2 hete becsörtettem a helyi kertészetbe, és megvettem a teraszunk tavaszi kellékeit, nevezetesen az egynyáriakat, némi fűszerállománnyal kiegészítve, no meg muskátlit, ami nem tartozik a kedvenceim közé, de be kell látnom, hálás növény, egész nyáron virágzik, csak víz kell hozzá meg napfény.

Több növényem áttelelt, így pl. a muskátlik egy része, babérfa, rozmaringok, árvácskák, az újdonságok közül nagy kedvencünk lett az eperpalánta.



A terasz mellett a két kis franciaerkélyünk is virágzik, olyan vidám lett ettől minden szoba.
Hétvégén vettünk egy akácfa-asztalt a teraszra, kihúzható (IKEA-ban elég jó kis kínálat van az idén, olcsóbban, mint máshol), tervbe vettünk két új széket is, már alig várom a nyár esti vacsikat..., remélem (pár szem) eper lesz a desszert.

Ő a babérfánk, a friss babér íze köszönőviszonyban sincs a szárítottal, elképesztő finom vele a pácolt hús, krumplileves...

A fűszernövények közül nagyon könnyen nevelhető a kakukkfű, rozmaring, majoranna, kicsit érzékenyebb az oregano, snidling, bazsalikom (legalábbis nálam gyakran tönkremegy, de lehet, hogy túllocsolom...).













Milyen jó lenne, ha a városban egyre több erkély virágba borulna! Esküszöm, hogy hatékonyabb, mint a legtöbb antidepresszáns!

3 megjegyzés:

cili írta...

Kár, hogy nincs olyan, hogy Budapest legszebb, legjókedvűbb antideprenszánasabb terasza!!Tiétek a díj!!

vp írta...

Köszi Cili, de az üveg bor hiányzik a képről, egy kis flekkenizációval spékelve :-)!
Szívesen látnánk Titeket egyik este, természetesen kizárólag terápiás célzattal, lenne kaja-pia és terasz!

puszi: Dóri

Névtelen írta...

A felvételek is csodálatosak!
Kis eső is jöhet rájuk. Gazdagon virágozzanak mindnyájunk örömére. Puszi, M.N.D.