hétfő, december 12

Szívzörej 2.

Múlt hét pénteken elvittük Bercust egy kardiológiai kivizsgálásra, mely szívUH-ot és egy EKG-t foglalt magába. Az időpontunkhoz képest bő egy óra várakozás után behívták Bercit. Az UHgép az első percben megadta magát, így EKG-val kezdtek, majd némi karbantartás után következett az UH. Bercus türelmesen, nagyon együttműködően viselkedett, örök hála érte.
Bár a doktornő is hallott a bal oldalon némi systoles zörejt, azt mondta, hogy ezzel nem is kell foglalkozni, ártalmatlan. Viszont az EKG-n tapasztalható synusos aritmia miatt továbbküldte Bercit az Országos Kardiológiai Intézetbe, ahol előreláthatóan 24 órára rátesznek egy holtert, leginkább arra kíváncsiak, hogy ez az aritmia alvás közben, tehát nyugalmi állapotban, egyenletes légzés mellett jelentkezik-e.
Próbáltak megnyugtatni, hogy valószínűleg a doktornő túl körültekintő, óvatos.... (én azt gondolom egy gyerekorvos legyen is az!), de nekem ez nehezen megy.

Napok óta kergetem az ünnepi hangulatot, de idén úgy látszik, várat magára.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Persze, hogy ilyen történések nem segítik elő az ünnepi hangulat kialakulását. Biztos nem lesz baj, én drukkolok Bercusnak és nektek:)

Névtelen írta...

Drága Dóri, biztatásul csak azt tudom mondani, hogy_mindkét_gyerekemnek volt szívzöreje, még hat évesen is hallatszott. Aztán elmúlt. Remélem, Bercinek is elmúlik.

Puszi, Katona Ági