kedd, november 22

Fullasztó

Ma két hete ülünk a lakásban. Kezdek bekattanni a bezártságtól, a gyerekek már napokkal ezelőtt bekattantak. Igaz, ez a szmogos idő nem hívogató, de néha úgy érzem, ennél az otthon ülésnél bármi jobb. Egyébként szeretem az otthonülős őszi, ködös napokat, de egészséges gyerekekkel, és nem tizenhármat egymás után. Nagyon nehéz a fiúkkal, s valószínűleg velem sem könnyű. Fáradt vagyok, kimerült, kedvtelen, türelmetlen, s bár a napi átlag öt vészhelyzetet egész ügyesen és higgadtan menedzselem, estére teljesen lemerülök, és egy adagban szorongom ki életünk aktuális gondjait.

Bercus múlt hét szerda óta beteg. Először csak belázasodott, majd jöttek a krupprohamok, megállás nélkül, éjjel-nappal. Berci szürke volt, jobb esetben hófehér, nehezen vette a levegőt, többször az ájulás szélén lavíroztunk.

Csütörtökön, mikor nagyon aggasztó volt a helyzet, kihívtam hozzá is a doktornénit, aki azonnal kórházi folytatást tanácsolt, és 100 mg szteroid kúpot. Előbbitől elzárkóztam, utóbbit benyomtam a rongybaba Bercus popsijába, aki 10 perc múlva magához tért. Doktornénink ismét nagyon kedves, informatív, elfogadó és meghallgató volt, de ezt már megszokhattuk. (Mi meg bebizonyítottuk, hogy nem riadunk meg a krupptól, és ügyesen levezényeljük, Bercus együttműködő.)
Szerdától hétfőig egy skarlátos és egy folyamatosan fulladó gyerekkel múlattam az időt, éjszaka sem aludtunk túl sokat, rettegtem, hogy mikor kell Bercussal elindulni a kórházba, amitől többek között azért ódzkodom, mert a gégemetszésen kívül minden egyebet ugyanúgy csinálunk itthon, mint ahogy azt ott teszik, és egy kruppos gyerek napi 4 rohammal könnyebben nyugtatható hazai terepen..., valamint nekem is könnyebb itthon kezelnem ezt a helyzetet.

Vasárnap éjjel Bercinek 39 fölött volt a láza, ráadásul az esti fürdésnél észrevettem, hogy furán hámlik a talpa. Hétfő reggel újra kihívtam az orvost, Áron is rondán köhögött. A doktornénik újból megvizsgálta a fiúkat, és kiderült, hogy Bercus megkapta Árcsitól a streptococcus-fertőzést, s gyógyszer nélkül vigadnak benne a baktériumok, amire a hámló talpból és erős fénynél jól látható (ködös időben, félhomályos lakásban észrevehetetlen) hámló tenyérből következtethetünk. Így Bercus is elkezdte szedni a penicillint. Árcsi vizsgálatából kiedrült, hogy abban a 3 napban, amikor Árcsi már nem szedett antibiotikumot, Bercus pedig még nem, visszafertőzhette Áront, így Áronom egy hónap alatt jelenleg a harmadik adag antibiotikumát nyeli.

A skarlát gyógyszer nélkül 3 hétig fertőz, viszont penicillin szedése esetén a 3. naptól már nem. Ezt átgondolva evakuáltuk Boldit csütörtökön kacsarétről, hátha megússza. Hétvégén Nagyvadiékkal volt pancsiszállodában, és azóta is velük van, elviekben ma délután jöhetett volna haza (Berci és Áron is már bevett majdnem 3 napnyi antibiotikumot, én pedig egész nap fertőtlenítettem a lakást, beleértve a duplokat, Thomas készleteinket, fakockákat.....).
Tegnap este telefonáltak Nagyvadiék, hogy Boldi falfehér, rosszul van, feküdni akar...., VP átrohant megnézni, de nem lettünk sokkal okosabbak, azt viszont erősen sejtettük, hogy ebből még lesz valami. Lett is: Boldi 9kor hányt egy kapitálisat, amolyan falról folyósat...., hőemelkedése volt/van és rettenetesen gyenge. Reggel újra hívtam az orvost, aki megvizsgálta Bobekot, és azt mondta, hogy ez bizony vírusfertőzés, egyenlőre skarlátnak nyoma nincs, de azért holnap elmegyünk egy laborvizsgálatra.

Itt tartunk most, ezért nem született bejegyzés egy ideig, nem maradt rá energia.

Amikor napközben a gyerekek jobban vannak, résen kell lenni, hogy Berci ne sírjon, rohanjon, röhögjön túlságosan, mert befullad. Ez jelenti számomra most a legnagyobb kihívást, mivel Berci és Áron jobb pillanataikban őrjöngenek, igyekeznek egyvágtában bepótolni az elmúlt napok kényszerpihenőjét, minden sz..on összevesznek, pár napja Árcsi akkorát csapott Berci fejére, hogy Bercusom egy kis affektív apnoé segítségével a karjaimba ájult. Nem lehet őket egy percre sem egyedül hagyni, és lehetetlen 5 percnél tovább lekötni a figyelmüket....

S közben annyira hiányzik már Boldizsár!

1 megjegyzés:

Pálinkás Panni, Zsolti, Eszti írta...

Drága Fiúk!

Jobbulást kívánunk Pannival, Zsoltival, Dórinak kitartást, gyorsan gyógyuljatok, mert szeretnélek elkérni Titeket egy délelőtt/utánra, mert terveim vannak, amik a Szülők előtt titkosak!!! :) Kicsi Hősök Gyógyuljatok! Puszi