csütörtök, augusztus 26

Bogdányi hétköznapok

Bogdányban is egész jó kis napirendünk volt. Felkelés és reggeli után bevágódtunk a kocsiba, és ebédig irány a...
és itt aztán volt sokféle lehetőség:

ha nagyon-nagyon tré volt az idő, akkor elmentünk az Aldiba vásárolgatni. Na ez azért nem mindig volt fáklyásmenet, lévén hogy két kocsit voltunk képesek csak tolni, a gyerekek létszáma viszont három. Jó esetben Boldi nem akart percenként valami gonoszságot művelni a másik kettő, de főleg Árcsi ellen, rossz esetben meg tőlünk zengett az egész Aldi.
Enyhébb időben átmentünk Visegrádra sétálgatni, többször fölmentünk a Visegrádi várba, de csak a Salamon-toronyig, ott aztán Árcsi rituálisan lepisilte a fenyőfát, majd a fiúk - olykor Panni segítségével - elkezdték lebontani a várfalat. Ez tartott egy darabig, aztán hazamentünk. www.visegrad.hu/fellegvar-3 , www.visegrad.hu/salamon-torony-3
Máskor Bogdányban maradtunk, sétálgattunk a Duna-parton, haverkodtunk a helyi horgászokkal, vagy megmásztuk a Kálvária-dombot.
Jobb napokon átmentünk az Áprily-völgy túloldalára, és ott töltöttük a délelőttöt. www.parkerdo.hu/mogyoro_hegy Próbáltunk sárkányt eregetni, de ez szél híján nehéz volt. Aztán rákaptunk a gombászásra. A fiúk nagyon élvezték, persze csak a csiperkét mertük bevállalni és a közeli erdei művházban azt is bevizsgáltattuk (az épületet, mint itt a hegyen majdnem mindegyiket Makovecz Imre tervezte, két oldalról növi be a moha, fű, gizgaz, elképesztően jól néz ki), így kiderült, hogy a gombák fele sárguló csiperke, ami nem mérgező, de jó fogyókúrás kaja, mert evés után rögtön lehet menni a wc-re. A maradékból viszont isteni gombalevest főzött Namu.

Ha meg nagyon meleg volt, akkor inkább maradtunk otthon, és 10 percenként tusoltunk a kerti zuhanynál, dagonyáztunk a felfújhatós medencében, és este elmentünk szedret szedni a Kutya-hegyen.
Időjárástól függetlenül minden nap ellátogattunk a helyi non-stop nyitva tartó pékségbe, ahol a sütés minden fázisát meg lehet nézni, és bizony nem tudtunk ellenállni a langyos diós patkóknak, kakaós csigáknak, pogiknak. Ennek köszönhetően megkezdtem életem első fogyókúráját, no nem a drasztikus fajtából, hisz Bercus még szopizik, de igyekszem mellőzni a szénhidrátot.)
(Képeket még töltök, de most valamiért nem olvassa a gép a kártyát....)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jók ezek a képek!!! Mindig azok, de most különösen:)

Puszi,
Kriszti

Névtelen írta...

Ottika is igyekszik mindig ugyanannál a fenyöfánál pisilni ! <kere