szerda, június 30

Árnyak

Az elmúlt hetünk bizony nem sikeredett valami túl jól. Hétfő este leégett a mosógépünk, nem kis riadalmat okozva, de ezt nem is részletezem, mert még most is görcsbe rándul tőle a gyomrom.... Aztán újra beüzemeltük a Seat-unkat, ami négy hónapig állt VP munkahelyén a parkolóban, mivel VP sérülése után Nagyvaditól kaptunk kölcsön egy automata kocsit, amit fél lábbal is vezethetett. A kényszerszünet alatt egy kis állatka szétrágta a turbócsövet, ráadásul mikor gumicserére vittük az autót, kiderült, hogy a nyári gumiknak annyi, beruházhattunk egy új szériára. Ezen kívül egy hét alatt négy tányér tört el, és a kedvenc mécsestartóm, ahogy az kell, ripityomra.
És ezek még csak a kisebb bajok, "csak az egészség meglegyen", szokták mondani... Na, nekünk most ez sem sikeredett. Az elmúlt időszakban rengeteget voltam egyedül esténként a gyerekekkel, VP sokáig dolgozott, korán kezdett, ráadásul betegek voltak a fiúk, 3 hete küzdünk a kötőhártya-gyulladással, és felső légúti nyavalyákkal.
Múlt csütörtök este is apátlanok voltunk, éppen vacsiztunk (miután felsöpörtem egy összetört tányért, s közben kiszedtem egy kullancsot Bercusból), mikor elkezdett dagadni Boldi szája és az arca. Kifaggattam, hogy mit evett az oviban, és hamar rájöttünk, hogy a pisztácia tortát nem kellett volna. Adtam neki Areus cseppeket és ampullás kalciumot, szerencsére negyed óra alatt lement a duzzanat, csak a bőrpír maradt. (Utóbb a gyerekorvos azt tanácsolta, hogy ha egy arc allergiás okokból dagad, nem árt a mentő vagy egy közeli kórház sem...) Mire lelohadt Boldi arca, Bercus jött ki a szobából dagadt szemekkel, kötőhártyagyuszi, két hét alatt másodszor. (Tobrex szemcsepp)
Péntek este ismét egyedül voltam a gyerekekkel, és Bercus nagyon súlyos krupp-rohamot kapott, erről majd később írok részletesebben, még most is ezzel küzdünk, nagyon kimerítő testileg-lelkileg, ötödik napja fullad és köhög, nem merek elaludni, annyira féltem őt.

Most térjünk inkább vissza a mosógéphez. Miután végighallgattunk sok jótanácsot, és az interneten kiválasztottuk a tuti gépet, elmentünk, és vettünk valami teljesen mást. Döntésünket nagy mértékben befolyásolta, hogy sokkal olcsóbb volt, mint a "tuti gép" (40 ezret "spóroltunk"), és hosszabb ideig adtak rá garanciát (egy helyett négy év). Egy Whirlpool 6. érzék mosódobozzal tértünk haza, vékony kivitelben. Igaz, hogy nem csillog -villog (mint pl. egy LG vagy Samsung), és a most menő 16 helyett csak kb. 12 program van rajta (lemondtam a vágyott AEG-ről) , arra tökéletes, hogy a jól bevált 40 fokon ruhákat, 60 fokon törcsit programokat használjam, és ami a legjobb, elöltöltős! Ez akkora élmény! Áron azóta a mosógép elé kéri az uzsiját, és csodálja ahogy forog, mondja, hogy most jobbra, most meg balra. Én a kád szélén ülve szoktam transzba esni.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Izgi is egy ilyen mosógép;) Az enyém is most forog-morog... A legjobb benne, hogy nem kell a tetejéről lepakolni, ha mosni akar az ember (lánya). Hátránya, édesanyám szerint, akinek felültöltős van: menet közben nem lehet bele újabb ruhákat pakolni:)
De azért csodajó egy szuper kis mosógép:)

Puszi,
Kriszti

Névtelen írta...

Az autótok kábelét egy nyest rághatta szét. Győzőéknél ez napirenden van Hidegkúton. Nincs ellene védekezés (még izzadt emberszagú ing sem). Jó a mélygarázs Kacsaréten. Puszi, Mária n.d.

Andus írta...

Először is jobbulást.Másodszor ne csodálkozz,ha jövő héten benyitok azon a bizonyos kertkapun az Eötvös utcában.Harmadszor a Whirpool márkaképviselet fő-fő garanciális javítója tőlünk pár házzal lejjebb lakik.Negyedszer nekem 2 éve égett le a mosógépem motorja,még 1 hét múlva is érezni lehetett a bűzt az egész házban.Whirpool volt az is,s 10 évig bírta a strapát,tehát meg volt neki engedve,hogy már tönkremenjen.A szerelő szavaival élve a mai Whirpoolokat már 10-20 év helyett csak 5-re tervezték,így ne csodálkozzatok,ha sokszor lesz rossz.Nem rossz indulat,de tele a t....m ezzel a gyártmánnyal,de a garanciális javítónak is.Na most nem ilyet vettem.Ha made in France van ráírva,akkor jó,de ha Szlovákia,Szerbia,egyebek,akkor legyetek készenlétben...

Andus írta...

Hja,s ha még kötőhártyagyuszi van,akkor majd csak integetek :-(