kedd, június 1

Fáni

Nyaralásunk alatt egyetlen rossz dolog történt velünk. Boldi allergiás a szúnyogcsípésre, itthon mindig hordok magamnál szúnyog űző spray-t, ill. kéznél szoktak lenni az allergiás rohamot megelőzendő kenőcsök és cseppek. Mielőtt indultunk a reptérre, kitettem a táskámból, mivel úgysem lehet felvinni a gépre ill. nem gondoltam, hogy a tengerparton is élnek szúnyogok.

A focipálya bokrai között mindenesetre fülbeharapta Boldit egy példány, aminek következtében a füle egy délután alatt karfiollá dagadt és a karimája teljesen eltűnt:

Szegény Bobekben amúgy is van némi hipochondriai hajlam, így aztán nehezen viselte, hogy ötpercenként nézte a fülét egy-egy aggódó felnőtt. Mikor mondtam neki, hogy menjen játszani a többi gyerekkel, ahelyett hogy búsan gubbaszt a napernyő alatt, azt mondta:

- Nem akarom őket megfertőzni, nehogy elkapják ezt! - és a fülére bökött

Nehezen lehetett megmagyarázni, hogy ez nem fertőz.

Mindenesetre adtunk neki kalciumot (egészet nem szabad, ha csak a felnőttnek való pezsgőtabletta van, csak negyedet, max. harmadot), meg fenistil cseppeket (amitől Boldi 20 percen belül ülve bealudt délután 5-kor), de csak nem ment összébb a dagadt füle. Szerencsénkre a szállodában találkoztunk egy magyar párral, ahol a pasi gyerekorvos volt és ő a népi gyógymódot ajánlotta kiegészítő terápiaként.

Így esett, hogy a BL döntő első félideje alatt Boldi füléhez hátulról Namu két fél paradicsomot szorított, ami állítólag kiszívja a fölös nedveket. Lehet, hogy ez, lehet, hogy az idő, lehet, hogy a gyógyszer, mindenesetre Boldi füle kétnapos elefántkórt követően normálisra lappadt.

A hazaérésünk másnapján Bobek homlokát csípte meg a szúnyog, és akkora púpja nőtt, ami kis szarvacskának is beillett.

Ja és még azzal is szórakoztunk a fülpácolás alatt, hogy azt latolgattuk, hogy mit lehetne még jól a füléhez rakni: pl. rántott husit sült krumplival, vagy pacalpörköltet, esetleg csokipudingot.

Itthon a saját gyerekorvos Fenistil helyett, amit pontosan időben kell adagolni 8 óránként, az Areus nevűt ajánlotta, amiből egy adag is elég.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Lehet, hogy Ti csúfot üztök a népi gyógyászatból????? kere