szerda, március 3

Freestyle

Míg a fiúk aludtak délután, kitaláltam egy új ételt. Rég csináltam ilyet, általában a "jól bevált" fogásoknál maradok, köszönhetően gasztronómiailag sekélyes ízlésű gyermekeimnek. Most viszont hála a napsütésnek, kedvem támadt valami újra, aztán holnap majd kiderül, mi sült ki belőle.
A tepsi aljába pici olívaolajat löttyintettem, főtt-füstölt tarja szeletekre tengeri halfilét tettem, megsóztam, ezután következett egy réteg leveles spenót, majd spárga darabkák. A spenótot fagyasztva vettem, forró vízben áztattam, míg leveleire nem esett szét, aztán lecsöpögtettem. A spárga még nyárról való, szintén fagyasztott, ezt enyhén cukros-sós vízben főztem pár percet. A tetejibe készítettem egy kis fokhagymás besamel-szószt, főzőtejszínnel és tejjel, majd nyakon öntöttem a tepsit. Holnap tűzpróba.

Nincsenek megjegyzések: