vasárnap, december 13

Sziamarczi!

Szombat délelőtt elmentünk a Marczibányi Téri Művelődési Központba (röviden Marczi) és a "Sziamarczi!" kézműves délelőtt keretében belevetettük magunkat az adventi készülődésbe.
A helyszín már generációk óta közkedvelt a családunkban (anno még Nagyvadi is a húrok közé csapott itt a színpadon, VP néptáncolt és színjátszott, én gimnazistaként fuvoláztam, kórusban énekeltem a Marczin.)
Nagyon jól éreztük magunkat, a kocka külső mögött barátságos és tiszta belső, kedves emberek, kb. 15 féle kézműveskedés közül lehetett választani, s közben élő zongora-ének jazzduót hallgattunk.
A legelső asztalnál telepedtünk le, mivel itt rögtön ismerős arcra találtunk, s ráadásul az elkészíthető dísz is jól illett a fiúk gyorsan és könnyen valami szépet munkamoráljához. Az ötlet Andié, szerintem zseniális, és bizony nekünk ez lesz az idei "fiúktól valami kedveset" ajándék.

A rokonok ne olvassák tovább, és a képeket se kukkolják meg!!!!!
Leírom, mert jó ötlet, és még 3 gyerek mellett is kivitelezhető, hátha másnak is megtetszik.
Szükséges hozzá különféle színű méhviasz-lap, sütisütéshez használatos nyomóforma, szalag, gyöngyök, csillogó zsinegek....
A viaszlapból 2 egyforma figurát nyomunk ki a fém forma segítségével. Közé tesszük a szalagot, két szárát keresztezve, hogy aztán fel tudjuk akasztani a fára, és finoman összenyomkodjuk. Ezt díszítették a fiúk gyöngyökkel, csillogó cérnával.
És ebben ki is merült a kézműveskedésük, s áttértek a kiskalapáccsal mogyorótörésre (a kalapácsot otthonról hozták biztos ami biztos alapon) ill. mások által elkészített mézeskalács kóstólgatsására.

Még egy betlehemes bábszínházat is megnéztünk. Jó kis délelőtt volt!

Januárban folyt. köv., ha jól olvastam a programfüzetben egereket fogunk készíteni, de ott leszünk a Kaláka koncerten, hogy a Szalóki Ágiéról ne is beszéljek!

www.marczi.hu

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ti aztán csináljátok a programokat. Foglalkoztatjátok a gyerekeket. Hát ehhez sok energia kell, feltölt, meg lefáraszt. Puszi, sok erőt és további ötleteket, Mária D.