hétfő, november 2

Szállás Krumlovban

Krumlovi szállásunk az óváros szélétől szűk ötpercnyire volt (éppen ezért nagyon csöndes. Az óvárosi szállások közös tulajdonsága, hogy mindegyikben kocsma is működik, ami belül hangulatos, de ha aludni akar az ember, akkor zajos és ráadásul jön a cigifüst is. Én már csak tudom, ott volt a nászutunk is!). Egy frissen felújított barátságos tetőtéri lakás, teljesen fölszerelve, kétszer két felnőttre méretezve. A lakás alatt lakott vendéglátónk, Péter, akinek szíves engedelmével ajánljuk szállásként ezt a helyet. Mivel a berendezés, a polcokon a könyvek, az autómodellek mind a saját készletéből vannak, ezért érthető módon csak személyes ismeretség alapján adja ki a tetőteret. Mivel ezt a blogot leginkább rokonaink és barátaink olvassák, ezért bátran mondom, hogy szóljatok, ha szállást kerestek Krumlovban, mert mehettek ide. (Egyébként Péter jó eséllyel kapható egy-egy esti sörözésre is, és mivel törzsvendég az U bábyban, ezért van protekció a sült csülökhöz is...)

A sorház, melyben a lakás van, egy kis tavacska mellett fekszik. A tó multifunkcionális: télen hoki és korcsolyapálya, nyáron strand, most mikor ott jártunk a horgászok ültek a szélén. Ugyanitt épül egy Eu-konform játszótér.

Ez a nappali egyik fele

Ez itt a másik A cipőből van egy fekete is...


Itt aludtunk Árcsival édeskettesben egy duplamatracon. (Itt megleltük azt a régi zsebkönyvsorozatot, amiben voltak Mohák és harasztok, Gombák, Felhők, Őskövületek. Áronnak lefekvés előtt első éjszaka a Pókokat kellett végigmutogatnom, kaszáspók, farkaspók, cselőpók...) Másnap a Poloskák és bodobácsok kerültek sorra.

Ez itt ideiglenes másfél személyes ágy, de mostanra ez már egy rendes kétszemélyesre változik.

A gerendák eredeti formájukban bukkannak elő mindenhol. A fürdőszobaira remekül lehet törcsit aggatni.
Ez a konyha, ami elég kicsi, a végén van felhajthatós asztal, és közel van az U báby.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hány lépcső míg felérek? Megyünk mi is, csuda klassz, kedvet csináltok. M.D.+ S.D.?

Dóri írta...

A lakás a második emeleten van, kényelmes lépcsőkkel, de darabszámra nem tudom...
Tényleg szuper a hely! Senki nem bánja meg, aki nekivág az útnak!
Hajrá!!!