szombat, október 3

Úszás

Az idei oviszezonban megkezdődött az úszásoktatás. Hetente kétszer egy órára mennek le külön uszodabusszal a zebrák a Csaba utcánál lévő uszodába, hogy három csoportban (vízhez szoktató, kezdő, haladó) megtanuljanak úszni. Mi is nagy izgalommal vártuk a kezdést, mert nyáron Bobek rendes víziszörny lett, alig lehetett kikönyörögni a Balatonból, ahol karján karúszóval hancúrozott és többször is kijelentette, hogy ő már tud úszni. Próbáltuk felhívni a figyelmét arra, hogy a karúszó egy picit torzíthatja az önértékelését, de mivel véget ért a nyár, ezért nem vittük kenyértörésre a dolgot.

Az első úszóleckét együtt követtük végig az üvegfal mögül. A három csoport felosztásával kezdtek, szerencsére a derékig érő vízben, aholis azt láttuk, hogy Boldi a haladó csoportba került. Aztán a foglalkozás huszadik másodpercében a buksiját áttolta az edző a kötél alatt és Bobek végül vízhez szoktató csoportba került. Mint később kiderült, azt állította magáról, hogy tud úszni, de az első gyakorlat (siklás a medencében, fej a víz alatt) kezdetén lebukott...

A második edzésen viszont eggyel feljebb lépett, így most a középsőket erősíti.


Azóta már túlvagyunk négy edzésen, a harmadikon már a mélyben is voltak, persze deszkával, és Boldi koma nagyon élvezi a dolgot.



Nincsenek megjegyzések: