kedd, október 6

Téli sportok

Életem első 18 évében egy biztos pont volt: aki síel, az mind hülye. Felmenni egy hegy tetejére, onnan meg lecsúszni, aztán kezdeni előről, ennek semmi értelme nincs. Ráadásul hideg van, és akkor még mit sem tudtam arról, hogy ezek ráadásul 60 kilós bakanccsal jönnek mennek a hegyoldalban. Ezt a képet még a téli alpesi síközvetítések sem tudták megváltoztatni, mert ott is csak arra voltam kíváncsi, hogy mikor fikkaszt végre valamelyik egy jó nagyot.

A foci, meg a kosár, annak van értelme. Foci nyáron kint, télen teremben, kosár csak teremben, ez teljesen rendben volt. Tél a fölösleges rossz, amit ki kell bekkelni, és ha nem esik a hó, az a jó, mert akkor kint is lehet focizni.

Aztán már elmúltam 18, mikor egyszer csak elmentem síelni, persze fenntartva azt az állítást, hogy ezek mind hülyék, de elég gyorsan kiderült, hogy én is. Szóval lassanként megtanultam síelni: megmutatták, hogy így kell balra menni, így meg jobbra, hóeke, vágod? Na akkor menjünk. És amikor már tudtam jobbra fordulni, akkor elindulás, jobbra kanyar, aztán be az erdőbe, tolatás, háton fekve átfordulás, és goto 10, végtelen ciklussal csak lejöttem.

A stílusom azóta is a borzalmas és a vicces között van, fenék kidug, az iszonyú riszálásról már ne is beszéljünk, de a sítáboros oktatók csak udvariasan korrigálnak, mert én vagyok a főnök.


A korcsolyázásról is megvolt a véleményem a második 18 alatt, mert a síelés az világos, ott van lejtő, sebesség, a léc dobja a havat, vagy újabban ha carving, akkor az él vezet (ez az élvezet), de a korcsolyában vízszintes, rohadt kemény jégen egyensúlyozunk két pengén, de mindent a gyerekért, kipróbáljuk ezt is. Nem szaporítom a szót, ez is bejött. Ráadásként a hoki Boldival, ez így mindentvivő. A kori elérhető mindenhol, lényegesen olcsóbb, mint a síelés, és sosem késő elkezdeni.

Velem ellentéten Boldi elég korán belekóstolt a fociba, síelésbe, hokiba, és azt hiszem nagyon irigykedem rá ezért. Csellózni meg majd Áron fog, hogy Dóri álmai is megvalósuljanak.





A végén pedig a jól megérdemelt forró csoki.


Itt pedig Boldi összes esése, ügyesen összevágva...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hello VP !!!!! azt hiszem mondtam már , hogy IMÀDOM a stilusodat oly lelkesen olvasom és aaaaynnnnnyit röhögög , szuper vagy !!!! Irjál könyvet , hidd el bejön !!!! fenébe a matekkeal , John Grisham se iróként kezdte ma mégis azt hiszem a világ leggazdagabb irója !!!! Hajrá Kere