péntek, október 30

Összejött

Mióta hazaértünk Krumlovból, üldöz minket a balsors. A mosógépem egyre határozottabb jeleket küld arról, hogy lassan spórolhatunk egy újra. Hála a szomszéd lakás hónapok óta tartó felújításának (vasbeton-fúrás...), a teraszunk feletti tető megrepedt és tegnap egy jókora darab nem kis robajjal kiszakadt. Mégsem ez a legaggasztóbb. Az emeleten a parketta szegőlécét eszi valami bogár. Szerdán vettük észre, hogy a bútorok mögött elkorhadt az egész, és közelebbről szemrevételezve, mindkét szobában + előtérben szivacsos állagú szinte az összes léc. Két és fél éve újítottuk fel a lakást, akkor parkettáztattunk, minden teljesen új. Valószínűleg ezeket a léceket már bogarastul (sejtésünk szerint szu) kaptuk. Utánaolvastunk, össznépi tanács: tűzre vele! A szomszéd lakásból áthívtunk egy mesterembert, akivel lebeszéltük, hogy jövő hét elején nekiesik a felső szintnek, felszedi a léceket, megnézi, hogy mizujs a parekettával, lekezeli az új szegőket, lerakja, lefesti, kijavít ezt-azt...., helyrehozza a teraszunkat is. Szó mi szó ez most nem hiányzott... Ráadásul a rovarölő-szert csak nyitott ablak mellett lehet használni, három hétig szárad, nem a legideálisabb egy gyerekszobába...., és akkor drukkolhatunk, hogy a fabútorainkba és a parkettába nem költözött-e bele!
VP a héten szereli a tárolóba vásárolt polcrendszert (amihez kevés csavart küldtek), és tervezzük, hogy a felesleges cuccok rendezetten távozzanak lefele, utána a kicsit kiürült gyerekszobát átrendezzük, tervezünk még könyvespolcot a hálószobába, és végre egy használható dolgozószobát/nagyfiús Boldiszobát... Ez a közeljövő zenéje... (Hardrock)
Ja, és emellett a gyerekek teljesen meg vannak zakkanva, Áron hisztizik, Boldin meglátszik, hogy a krumlovi hétvégén és azóta sem tartjuk be a fél nyolcas alvást, Bercusom pedig egy akaratbomba, ami percenként robban.
Azért Vp (tüszős mandulával) már irogatja a krumlovi élménybeszámolót, mert az valami nagy királyság volt ám!

Nincsenek megjegyzések: