kedd, június 23

Közvetítés

Ez esküszöm, hogy jobb, mint a rádiókabaré!

Boldi éppen VP-vel fürdik a kádban, és "nagyfiús" témákról esik szó. Pl. miért pont az én hasamban nőtt nagyra Bobek?; mit jelent az elsőszülöttség?", felnőtt korában hol fog aludni? (ahogy hallom, reményei szerint visszatérhet közénk a nagyágyba)...

Nézzük a mondatfoszlányokat:

"Amikor olyan szőrös leszek, mint te, akkor elbúcsúzom az óvodától!"

"Szeretnék már iskolába menni, az óvoda nekem már túl uncsi!";

" A szőröcske egy ajtót csuk be és nyit ki, és amikor kinyitja, akkor gyorsan nő egy kicsit!"- magyarázza Bobek, hogy-hogyan nő VP arcán a szakáll, majd hozzáteszi:

"Ezt nagyon fárasztó volt nekem kigondolni, hogy így van!"

"Én is egy szőrös majom vagyok, mint te, csak még nem olyan nagy a szőröm... Mert ha ekkora lesz a szőröm, akkor már 1050 leszek!"

"Ezt a szőr kérdést alaposan kitárgyaltuk"- teszi hozzá VP.

(Ha nem hagyják abba, én elpusztulok a röhögéstől....)

"Amikor te megborotválkozol, akkor a szőrök kisebbek lesznek. Amikor kinyítják az ajtót, akkor megérezzük, hogy oda bemennek, kicsit megpihennek, máris újra kinyitják az ajtót, és kinőnek!"

"(a szőrök) oda bemennek, ide az arc közepébe, a vérhez, de nem félnek tőle..."

"Csak akkor fáj a hajvágás, ha valami ragadós van a hajamban, és azt levágják, szerintem az fáj!"

"A golyócskák szorongatása fáj, de amikor meglökjük, nem is tud kimenni, mert ez a zacskó itt nem engedi, hogy szétguruljanak." - vajon miről volt szó?????

Innentől átadom VP-nek:

Na persze, ilyenek a nők! Csak azt hallják, hogy a férfiak beszélnek, meg sört vedelnek, de az persze nem jön át, hogy milyen igen fontos dolgokról beszélnek!

Nekem napok óta az volt az érzésem, hogy Boldit foglalkoztatja az a beszélgetés, amit Dórival folytatott, hogy mi lett volna, ha nem a mi fiunknak születik, hanem máshova. Bobek nagyon pengeéles logikával mutatott rá, hogy akkor ő nem is hiányozhatna nekünk, lévén hogy nem is ismerjük, ami matekból ötös, de pszichésen azért mindenkiben benne maradt ez a "mi lenne ha érzés". A mai fürdőkádas beszélgetés központi témája az volt, hogy megbeszéltük Bobekkel, hogy ő nem születhetett máshová, csak ide hozzánk elsőszülöttnek.

"Mert olyan nincs, hogy egy gyerek ott nő anya hasában, aztán átmegy máshova, mikor nincs is luk az anya hasán, igaz?" - fogalmazta meg Boldi

És olyan sincs, hogy nem ő születik nekünk, hanem más. Nekünk és csak nekünk, Boldi és csakis Boldi születhetett meg. Még Áron sem lehetett volna első, mert az lásd első pont.

És persze utána hosszasan szőröztünk, de ott Bobeket már sokkal felszabadultabbnak éreztem, mintha megkönnyebbült volna.

Azt hiszem tényleg ez volt első igazi férfias beszélgetés apa és fia közt!

3 megjegyzés:

lux írta...

Nagyon tetszik Boldi ajtós hasonlata a szakállnövekedésről. Van egy Petri vers, aminek a címe persze nem jut eszembe, de emlékeztet erre.
Luxi

a szerk.: Eszti és Zsolti írta...

Bobek már pár hónaposan levett szövegével a lábamról, akkor még csak a "guliguligááááá"-t ismételgette, most meg éles elméjével kápráztat! Gratulálok!

Bori írta...

ehhez nem is lehet mit hozzátenni, annyira vicceseket mondott Boldi, ugyanakkor olyan érdekes is egy ekkora kisgyerek fejével és logikájával látni a világot, meg azt, hogy mik foglalkoztatják. kár, hogy erre már nem emlékszünk később.
sziasztok:)
Bori