Marci hasonlít Boldihoz, mivel Ő is egy kb. 17es listáról dolgozik, már ami az étkezést illeti. Legközelebb rántott husi lesz csokifagyival, és reggelire méz. Marci! Ghánában csak kuszkuszt kapsz majd, készülj fel!
Leírom, amit már Stahl Judit is leírt, én pedig évek óta előszerettel alkalmazom. A végeredmény egy fűszeres desszert, ami leginkább tejberizshez hasonlatos.
Felforralok kb. 3 dl tejet elvileg egy egész vaníliarúddal, gyakorlatilag csak egy féllel. Mikor "rottyan" egyet a tej, beleöntök 15 dkg kuszkuszt, keverem kb. 2 percig kicsi lángon, majd lehúzom a tűzről, és beleteszek 15-20 dkg apróra vágott aszalt sárgabarackot, ízlés szerint kb. 5-10 dkg porcukrot, fahéjat (ne sajnáljuk!), belereszelem egy nagy narancs héját (tilos kihagyni, szerintem ez a lelke!), kikaparom a vaníliarúd belsejét, majd lefedem kb. 20 percre, ami alatt megpuhulnak a kuszkuszszemek, és langyossá hűl. (Fantasztikus az illata!!!) Eközben 2,5 dl tejszínt habbá verek (Anyukám tanácsára mindig jól lehűtöm előtte, így könnyebb felverni), és a végén óvatosan hozzákeverem a tejszínt a kuszkuszhoz, majd elsimítom a tetejét, és felkarikázott naranccsal díszítem.
Érdemes egy nappal a "tálalás" előtt elkészíteni, mert úgy vettük észre, hogy így még puhább lesz és jobban összeérnek az ízek.
Nagyon gyorsan kész van, a legtöbb idő a barack vagdosásával szokott elmenni, de ez előre is megoldható.
Marcinak és Cervinek innen üzenjük, hogy a szemben lévő lakás még mindig eladó, a bébi-drótpostára esküszöm beneveznénk, ráadásul taxira sem kéne annyit költenetek!
Marcinak és Cervinek innen üzenjük, hogy a szemben lévő lakás még mindig eladó, a bébi-drótpostára esküszöm beneveznénk, ráadásul taxira sem kéne annyit költenetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése