szerda, április 29

Játszó

A gyerekeknek sokszor nem is kell jobb program a játszóterezésnél. Hét közben maradunk a közeli lehetőségeknél, pl. Torockó téri, ami nagyon jól fekszik Áronnak és a korosztályának, de szerintem Boldinak már nem pálya. A Fenyves téri Boldinak való, míg Áron kicsi a feladathoz, igaz a mászóka egy méter magasra helyezett első foka Boldinak is nagy kihívást jelent. Namuék melletti Cseppkő utcai "kis játszón" jól lehet focizni, csak úgy, mint a Vérhalom térin. A "kis játszó" varázsát pont a tűző nap árnyékolja be, lévén csupán egy nyeszlett kis fa volt a gigantikus méretű homokozó mellett, és az is kidőlt 2 éve az augusztus huszadikai viharban. A Vérhalom téri játszó árnyékos és minden korosztály igényét kielégíti, csak amikor a "mindenkorosztály" együtt hemzseg rajta, az kaotikus és zsúfolt... Nem is olyan könnyű rátalálni az "igazira". Pedig akadnak ilyenek is a városban, csak gyalog nem fér bele a dolgos hétköznapok menetrendjébe. Az ilyen autó után rikkantó tereket hétvégén viziteljük, pl. csúszdapark a Hajógyári szigeten, vagy a margitszigeti gyerekfárasztó, és többek közt itt van a legújabb felfedezésünk, a Fogaskerekű ill. Gyermekvasút Széchenyi-hegy végállomásánál lévő játszótér, pontosabban 3 különböző játszó egymás mellett: egy drótkötélpályás, egy furamászókás a nagyobbaknak és egy árnyékos, kuckósabb a kicsiknek. Maga a játszótér itt sem 100 %os, mivel nincs babahinta (igaz amolyan hintaágy jellegű kötélből szőtt izé lengedezik, leginkább kamaszokkal a fedélzetén), sem víz, és ha jól emlékszem kifejezett homokozó sem volt. Mégis jó helyen van, és abszolút megfelel a célnak egy Fogasozás után vagy a Kisvasútra várva.

Nem elégedetlenkedek többet!!! Ha belegondolok mi milyen játszótereken nőttünk fel??? Egyre biztonságosabbak és szebbek az újak, színesek, van rajtuk kavics, galamb, pad, mi kell még??? Nagyon örülök a Torockó térinek ((csak azt nem értem, hogy miért ültették körbe Tiszafával, ami köztudottan az egyik legmérgezőbb növény....)).


(A legutolsó képen Áronon erényöv, vagy óriási pelus van?)

1 megjegyzés:

dorka írta...

bikás játszó kelenföld központnál! igaz nincs nagyon közel hozzátok, viszont annál klasszabb! hétvégén zsúfolt, az igaz, mert más is tudja, hogy klassz..