Mária dédi jóvoltából került be a családi köztudatba ez a recept, osztatlan sikert aratva! Természetesen mindenki fejlesztgette az amúgy tökéletes eredetit, íme az én változatom:
A gombafejeket megpucolom, szárát kivágom, és azt is megpucolom. (A szárakat a gombafejek közé szórom apró darabokban.) Összekeverek kb. 20-25 dkg juhtúrót majdnem egy egész nagypoharas tejföllel, fokhagymával, bazsalikommal, borssal, és megtöltöm vele a gombafejeket, tetejére bacon kerül. Először lefóliázva sütöm 25 percet 170 fokon, majd rápirítok a szalonnára. Rizzsel vagy krumplipürével állati!!!!
3 megjegyzés:
Valóban állati finom, tanúsíthatom:)
Sok puszi,
Kriszti
Hú, ez megint nagyon jól hangzik... Az adást vettem (a rossz e-mailről), az utolsó posztot pedig megint csak át tudom érezni:( Kitartás, most már csak pár nap kérdése, és itt a tavasz, a meleg, a sokáig világos, és minden szép és jó lesz:)) (Legalábbis én ezt mantrázom magamnak szorgalmasan...:)
Köszönöm a jó ötleteket, módosítani fogok. Főleg a sütés hőfokán és beborításán. Nekem sokszor kiszárad. Puszival,Mária D.
Megjegyzés küldése