A május kilencedikei programom fix már egy ideje: Sztike és Csaba esküvőjén fogok tanúskodni, ami igen megtisztelő és megható feladat! Még szűk két hónap, mínusz három centi, és kimondják azt a bizonyos boldogítót. Szerdán fél 8 és 8 között felpörögtek az események Kacsaréten: Elaltattunk hármat, megterítettünk négyre, melegítettem a vacsit és némiképp módosítottam az űzött vad style-omon. Mikor VP meglátott, megkérdezte:
-Hú Szívem, milyen csinibogyó vagy! Megfésülködtél?Hát igen! 3 gyerek mellett már egy esti, pluszban beiktatott fésülködést is észrevesz az Ember!
Sztike! Kérted a hagymaleves receptjét, hát most megkapod:
Ez az étel is a "gyorsan valami finomat" kategória tagja, bár nem vagyok Stahl Judit. Hevítesz olajat, bele lisztet, majd némi kevergetés után beleöntöd a felkarikázott póréhagymát (egy nagy szál, vagy újhagymából két csomag), kevergeted, majd felöntöd némi vízzel, hogy bőven ellepje. Ekkor hozzáadsz leveskockát (én 2 literhez teszek vagy négyet, de ér közben kóstolgatni, szeretem, ha erősebb az íze), majd még vizet, ha szükséges sót. Leveskockából a "szárnyasat" ajánlanám. Mikor majdnem forr, kiveszel egy külön bögrébe és hozzákeversz camping sajtkrémet. Érdemes hagymadarabok nélkül csak levet kivenni, és kis habverővel csomómentesre kevergetni, aztán lassan visszaönteni a levesbe. Kicsit még kavargatod, és kész is. Tálaláskor fokhagymás pirítós kockákat adsz hozzá vagy levesgyöngyöt. Azt hiszem mi a Chio márkájú, zacsis, apró darabos pirítóst szoktuk venni, az a legfinomabb, így nem kell külön ezzel is bajlódni. Ki lehet próbálni egy kevés fehérborral is!
Ja, és mikor melegíted a vendégeknek, nehogy odabújj a legnagyobb gyereked mellé az ágyba, mert éppen bujizhatnékja van, mert akkor kifut a leves, és takaríthatod a tűzhelyet. Igaz???....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése