El sem hiszem hogy összejött, és Zsuzsit végre két Bercivel a kezében láthatom. Ezidáig mindenki a sajátján gyakorolta a Berci-dédelgetést, aztán cseréltünk erre a két órára.
Kaptam egy gyönyörű krókuszt, ami annyira várta már a napsütést ebben a zuhogó esős időben, hogy a spotlámpák fénye alatt, este 7kor is kinyílt.
Zsuzsival szó esett a Bercik együttes zenei képzéséről, egyedi füleikről, mozgékony természetükről.
Áronomból előtört a fészkesfenevad, lökdösődött, ütlegelt, de az ajtóban mondta, hogy "gyertek máskor is" , úgyhogy bátorság Berci, és gyertek mihamarabb!!!!
Elkezdtem írogatni a recepteket, így ennek fényében, nézzük, mit ettek Zsuzsiék!
Áronnal reggel sütöttünk egy "mazsolás sütit", ami valójában egy pofonegyszerű muffin, csak a cukor nagy része helyett gyümölcsöt sütök bele. 3-4 tojás, 3 evőkanál cukorral (vagy 2 evőkanál és egy zacsi van.cukor) kikeverve, 15 dkg olvasztott vaj, kb. 20-25 dkg liszt, egy zacsi sütőpor, egy-másfél dl tej, csipet só, kevés citromlé és reszelt citromhéj, fahéj (ha túl híg, még liszt). Ezeket robotgéppel összekeverem, majd hozzákeverek 2 érett banánt, egy felkockázott almát, mazsolát (ez nálunk minden sütibe elengedhetetlen). Max. 20 perc alatt összeállítható! 180 fokos sütő, azt hiszem fél órát sült (tegnap direkt percre pontosan megjegyeztem, ill. próbáltam bevésni, csak azóta a Háromgyerek "kiradírozta"..., viszont egy újabb Gryllus dallal bővült a repertoárom...).
Boldinak ez a kedvenc sütije, bár most egy falatot sem kért belőle. Ki érti ezt a gyereket????
A muffinokon kívül sütöttünk répás sütit, igaz ezt a gyerekek segítsége nélkül, előző nap este készítettem. Látványra nem az egyik legszebb darab, de fahéjas porcukorral maszkolható a zord külső. Én kuglóf-formában sütöm, de alacsony marad, és a benne lévő olaj és répa miatt szaftosabb a belseje, bár elsőre nyersnek hittem, de a tűpróba alapján nem volt az. A répa reszelésén kívül ez is gyorsan megy! 3 tojás sárgáját kikeverek bő fél csésze cukorral (elviekben egy kéne, de szerintem az állati édes), egy van.cukorral. Hozzákeverek egy csésze étolajat, 2 csésze lisztet, egy csomag sütőport, csipet sót, egy narancs héját, fahéjat, fél kg reszelt répát, mazsolát. Végül a tojások fehérjét habbá verve, óvatosan hozzákeverem. Az egész egy ragacsos, nehezen kezelhető trutyi, csak semmi pánik!!!
170 fok, légkeverés, nekem egy óra alatt sült meg. Nagyon finom, sokáig friss!!!! Ha lett volna itthon házi narancslekvár, biztos azzal ettük volna, bár így is elfogyott.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése